Szerző: Barna József

2003. július 11. 09:56

Növelte nyereségét a Juniper Networks

[WSJ] A Juniper Networks tegnap hozta nyilvánosságra második pénzügyi negyedéves eredményeit. A hálózati berendezéseket gyártó vállalat árbevétele jelentősen nőtt, miközben nyeresége éves szinten megduplázódott.

[WSJ] A Juniper Networks tegnap hozta nyilvánosságra második pénzügyi negyedéves eredményeit. A hálózati berendezéseket gyártó vállalat árbevétele jelentősen nőtt, miközben nyeresége éves szinten megduplázódott.

A második pénzügyi negyedévben a Juniper 165,1 millió dolláros árbevételt ért el, míg egy évvel korábban a forgalma 117 millió dollár volt. A nyereség 13,6 millió dollárra, részvényenként 3 centre rúgott, ami több mint kétszerese a tavalyi év bázisidőszakában elért 6,2 millió dolláros, részvényenként 2 centes profitnak. Az egyszeri tételek nem számolva a nyereség 10,3 millió dollárt, részvényeként 3 centet tett ki. A Thomson First Call által megkérdezett elemzők 159,6 millió dolláros forgalom mellett részvényenként 2 centes nyereséget jeleztek előre.

A vállalat árbevétele az elmúlt három hónapban 5 százalékkal emelkedett az első negyedévhez képest. A második negyedév így immár a negyedik olyan három hónapos időszak volt a vállalat életében, amikor szekvenciálisan nőtt a forgalom. Amint Scott Kriens, a Juniper elnök-vezérigazgatója elmondta, igen erős volt a kereslet a negyedév során, kiváltképpen a vállalat drágább berendezései iránt.

A Juniper a jelenlegi, harmadik pénzügyi negyedévre 165 millió dolláros árbevételt és részvényenként 3 centes nyereséget vár. Kriens ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az előrejelzés óvatos, mivel továbbra is komoly a bizonytalanság a vállalat ügyfélkörébe tartozó távközlési szolgáltatóknál.

A Juniper tegnap tőzsdezárás után hozta nyilvánosságra eredményeit. A rendes kereskedésben a vállalat részvényeinek árfolyama 5,11 százalékkal 14,11 dollárra csökkent, majd a tőzsdezárás után tovább esett 13,47 dollárra.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról