:

Szerző: Ady Krisztián

2003. július 10. 17:43

Beépített kamerával rendelkező, videokonferenciára kihegyezett LCD-monitort dob piacra a CTX

A CTX International bejelentette a világ első beépített digitális kamerával rendelkező, videokonferenciát közvetlenül támogató LCD-monitorát. A készülékben a kamera mellett egy mikrofon is található. Az internetes chatelésre, játékra, telekommunikációra, üzleti videokonferenciás alkalmazásokra kihegyezett, M730V típusjelzésű monitor 17-os képátlóval, beépített surround hangzásra képes hangszórókkal, PIP (kép-a-képben) funkcióval is rendelkezik.

A CTX International bejelentette a világ első beépített digitális kamerával rendelkező, videokonferenciát közvetlenül támogató LCD-monitorát. A készülékben a kamera mellett egy mikrofon is található. Az internetes chatelésre, játékra, telekommunikációra, üzleti videokonferenciás alkalmazásokra kihegyezett, M730V típusjelzésű monitor 17"-os képátlóval, beépített surround hangzásra képes hangszórókkal, PIP (kép-a-képben) funkcióval is rendelkezik.

Az M730V egyéb képességei is kiemelkedőek. A monitor analóg és digitális, DVI csatlakozókon keresztül fogadja a monitor jelét, beépített, három portot tartalmazó USB 2.0 hubot is találhatunk benne, valamint analóg kompozit és SVIDEO csatlakozással rendelkezik. A készülékhez külső, analóg kimenettel rendelkező TV-tunert is csatlakoztathatunk, így LCD-televízióként is megállja a helyét.

A 17"-os monitorba épített LCD-panel 16 ms-os utánvilágítási idővel rendelkezik, így kiválóan használható multimédiás, videolejátszási, DVD-lejátszási, grafikus alkalmazásokhoz és játékokhoz. A rendkívül kedvező paramétert 160 fokos láthatósági szög és 450:1-hez kontrasztarány egészíti ki. A 17"-os monitor optimális felbontása 1280 x 1024 pixel.

Sajnos a beépített digitális kamera felbontásáról sem a cég sajtóközleménye, sem weboldala nem tartalmaz adatokat. Az M730V szeptembertől lesz kapható körülbelül 999 dolláros ajánlott áron.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 12:58

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.