:

Szerző: Bodnár Ádám

2003. július 8. 17:44

Új csúcskategóriás noteszgépekkel jelentkezett a Toshiba

A Toshiba ma két új noteszgéppel bővítette csúcskategóriás Portege sorozatát. A ma bejelentett R100 és M100 modellek természetesen az Intel Centrino technológiára épülnek.

A Toshiba ma két új noteszgéppel bővítette csúcskategóriás Portege sorozatát. A ma bejelentett R100 és M100 modellek természetesen az Intel Centrino technológiára épülnek.

A mindössze 1,08 kilogramm tömegű R100 a Toshiba új zászlóshajója. A rendkívül könnyű és vékony készüléket elsősorban sokat utazó, tehetős üzletembereknek ajánlja a cég. A 12,1 hüvelykes kijelzővel felszerelt gépben 1 GHz-es alacsony feszültségű Pentium-M processzor és 40 Gbyte-os merevlemez található, ami csupán 1,8 hüvelykes.

Az alapkiépítésben 256 Mbyte memóriával felszerelt gépben természetesen Intel 802.11b vezeték nélküli hálózati vezérlő található. A vékony kialakítás elérése érdekében a noteszgép nem tartalmaz sem floppymeghajtót, sem optikai meghajtót. Ezeket utólag kell a készülékhez megvásárolni, ami tovább növeli a 2999 dolláros árat.

A Toshiba Portege M100 már tartalmaz optikai meghajtót, ennek megfelelően valamivel vastagabb és nehezebb, mint az R100: az alapkiépítés részét képező DVD-meghajtóval a gép tömege 1,9 kilogramm. Az 1,2 GHz-es Pentium-M processzorra épülő gép egyéb paramétereiben megegyezik az R100-zal, az ára 2199 dollártól indul.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 14:43

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.