Szerző: Bodnár Ádám

2003. július 8. 15:48

Színes kijelzős médialejátszó kevesebb mint 100 dollárért

A HandHeld Entertainment bejelentette ZVUE! névre keresztelt személyi videolejátszó készülékét (personal video player, PVP), amely 100 dollárnál alacsonyabb áron kerül kereskedelmi forgalomba az év végén. A Mockingbird kódnéven fejlesztett készülék októbertől lesz kapható az Egyesült Államokban.

A HandHeld Entertainment bejelentette ZVUE! névre keresztelt személyi videolejátszó készülékét (personal video player, PVP), amely 100 dollárnál alacsonyabb áron kerül kereskedelmi forgalomba az év végén. A "Mockingbird" kódnéven fejlesztett készülék októbertől lesz kapható az Egyesült Államokban.

A ZVUE! készüléket a gyártó elsősorban fiataloknak, 8-25 év közötti felhasználóknak szánja. A 2,5 hüvelykes színes kijelzővel ellátott PVP egy tenyérgéphez hasonló méretekkel bír. A készülék SD/MMC kártyák fogadására van felkészítve, ezekről játssza le a zenéket és videókat. A HandHeld Entertainment várakozásai szerint a különféle műsoros kártyák már 8 dolláros áron beszerezhetők lesznek.

A ZVUE! készüléken egy SD/MMC kártyahely, egy színes kijelző, egy USB2.0 port és egy fülhallgató-csatlakozó található. A költségek és az ár alacsonyan tartása érdekében a ZVUE! nem tartalmaz beépített hangszórót, ehelyett a gyártó apró fülhallgatót mellékel hozzá. A készüléket négy AA elem működteti akár 8-10 órán át.

Noha a HandHeld Entertainment egy saját (HHE) kodeket fejlesztett ki a videoanyagok lejátszásához, egyelőre nem tudni, hogy a ZVUE! ezen felül milyen más formátumú anyagokkal boldogul.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról