:

Szerző: roberto

2003. július 4. 19:14

Koncentrált kernelfejlesztők: Linus Torvalds után Andrew Morton is csatlakozik az OSDL-hez

[OSDL, HWSW] Az oregoni székhelyű Open Source Development Lab

[OSDL, HWSW] Az oregoni székhelyű Open Source Development Lab újabb kernelfejlesztőt üdvözölhet munkatársai között. A Linux útjának egyengetését célul kitűző nonprofit szervezet a héten bejelentette, hogy a Linux kernel készülő, 2.6-os ágának leendő karbantartója, Andrew Morton az OSDL-lel együttműködve teljes munkaidőben foglalkozik majd a következő stabil széria fejlesztésével.

Morton 20 éves fejlesztői és vezetői tapasztalattal rendelkezik, korábban a Nortel Networks fejlesztője volt, jelenleg vezető fejlesztő a médiaközpont-megoldásokkal és interaktív televíziózással foglalkozó Diego Inc-nél. A Diego és az OSDL közös megállapodása alapján azonban a 2.6-os kernel megjelenése után minden idejét a rendszermag stabil ágának szentelheti, így a hónap elejétől már az OSDL-nél dolgozó Linus Torvalds a jövőben is a kernel fejlesztői változataival foglalkozhat.

"Nagyszerű, hogy én és Andrew teljes időben dolgozhatunk a Linuxon az OSDL segítségével. Ez azt jelenti, hogy mind a fejlesztői kernel, mind a stabil kernel karbantartóját egy gyártófüggetlen, semleges szervezet támogatja, amelynek célja a linuxos törekvések előmozdítása" -- mondta a hír kapcsán Linus Torvalds.

A Linux rendszermag jelenlegi stabil szériája a 2.4-es, a kód karbantartását egy fiatal brazil fejlesztő, Marcelo Tosatti végzi, aki az 1995-ben alapított (szintén brazil) Conectiva Inc. alkalmazottja. Tosatti 2001 végén vette át a stabil ág karbantartásának feladatait Alan Cox-tól és Linus Torvaldstól, és ekkor indult el a mára már lassan beérő 2.5-ös fejlesztői ág is, amit a kód stabilizálása után Andrew Morton vesz majd át. Torvalds egyébként a héten jelentette be, hogy hamarosan várható az első pre2.6-os, béta állapotú kernel.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 14:47

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.