Szerző: Bodnár Ádám

2003. július 4. 10:14

Az Oracle meghosszabbította a PeopleSoftra tett ajánlatát

Az Oracle bejelentette, hogy meghosszabbította a PeopleSoft részvényeire tett felvásárlási ajánlatát. A vállalat eredetileg a jövő hétfőt jelölte meg az ajánlatban, azonban tegnap július 18-ra tolta ki a határidőt.

Az Oracle bejelentette, hogy meghosszabbította a PeopleSoft részvényeire tett felvásárlási ajánlatát. A vállalat eredetileg a jövő hétfőt jelölte meg az ajánlatban, azonban tegnap július 18-ra tolta ki a határidőt.

Elemzők számítottak a lépésre, ugyanis az ellenséges felvásárlások esetében a felvásárló cégek rendszerint addig tartják fent ajánlatukat, amíg meg nem szerzik a részvények több mint 50 százalékát. Az Oracle állítása szerint jelenleg 34,7 millió PeopleSoft részvényt birtokol.

"Ez a papírjainknak kevesebb mint 11 százaléka, ami nagyon alacsony arány. Elégedettek vagyunk, ugyanis a részvényeseink többsége úgy döntött, hogy a PeopleSofttal marad" -- mondta Steve Swasey, a PeopleSoft szóvivője, aki nem kommentálta az Oracle legutóbbi lépését.

Amint arról beszámoltunk, az Oracle június 18-án részvényenként 19,50 dollárra emelte a PeopleSoft papírjaira tett felvásárlási ajánlatát, így a készpénzes akvizíciós ügylet értéke már 6,3 milliárd dollár lehet. Korábban az Oracle 5,1 milliárd dollárt, azaz részvényenként 16 dollárt kínált a PeopleSoftért. A PeopleSoft igazgatótanácsa -- trösztellenes aggodalmakra és a cég érdekeire hivatkozva -- mindkét ajánlatot elutasította.

A PeopleSoft eközben 1,7 milliárd dollárért meg akarja vásárolni a J.D. Edwardsot. Az ügylet felgyorsítása érdekében a felek múlt hétfőn közölték, hogy a korábbi készpénzes tranzakció immár készpénzes ügyletet és részvénycserét is magában foglal. A cél az, hogy az Oracle ellenségesnek ítélt felvásárlási szándékát kivédjék a felek. Emellett mindkét cég beperelte az Oracle-t, a vádak szerint a felvásárlási ajánlat egyedüli célja, hogy a PeopleSoft és a J.D. Edwards egyesülési terve meghiúsuljon.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról