Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Formatervezési díjat kapott a Nokia

Bodnár Ádám, 2003. július 01. 16:00
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

hirdetés
Frank Nuovo
Frank Nuovo
Az idén Frank Nuovo és a Nokia Design Team kapta a pirospontot: a "Red Dot design" elnevezésű nemzetközi formatervezési versenyen a Nokia szakembereit választották a 2003. év designercsapatának. A Nokia 6800 és a Nokia 6200 mobiltelefonok kiváló minőségükért és intelligens formatervezésükért szintén Red Dot díjban részesültek. A díjazott termékeket bemutató kiállítás 2003. július 28-ig tekinthető meg az esseni Red Dot design-múzeumban.

"Nagyon büszkék vagyunk, hogy minket választottak az év formatervező csapatának, és nagy örömünkre szolgál, hogy a jelenleg futó termékeink közül két Nokia telefont is Red Dot díjjal jutalmaztak. Mindez alátámasztja a Nokia humánus módon tervezett, az ergonómiát az esztétikummal ötvöző, a forma, a szín és a körvonalak harmóniáját megteremtő, időtálló, klasszikus terméktervezés révén megszületett termékek mellett vállalt elkötelezettségét" -- magyarázta Frank Nuovo, a Nokia Mobile Phones alelnöke és vezető formatervezője.

A Design Zentrum Nordhein Westfalen 1955 óta hívja fel a figyelmet a nemzetközi színpadon is kiemelkedő termékdesign-ra. 2000-ben a korábban Design Innovations nevet viselő versenyt az új, nemzetközi szinten is jól csengő "Red Dot Award"-ra keresztelték. A rendkívül sokszínű ipari termékkel megjelenő gyártók és formatervezők világszerte tizenegy termékcsoportban versenyezhetnek az elismert díjért.

A 2003-as Red Dot terméktervezési versenyre idén csaknem 1500 terméket neveztek be. Közülük csupán 373 kapta meg a világszerte elismert, kiváló minőséget jelző Red Dot díjat, a nyertesek közül pedig 33 terméket választottak ki a legmagasabb szintű design-munkát elismerő "Red Dot: best of the best" díjra.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.