:

Szerző: Vörös Péter

2000. május 16. 08:32

Az IBM elvesztette, a Seagate megnyerte az EMC winchester megrendeléseinek egy részét

Az IBM és az EMC között tavaly márciusban kötött, 5-éves megállapodás szerint a vállalati tárolási eszközök piacán a Nagy Kék egyik legnagyobb konkurensének számító EMC 3 milliárd $ értékű winchester-t vásárolt volna az IBM-től. Most a megállapodás konkrét pénzügyi értékét kivették a szerződésből, mivel az IBM nem tudta kielégíteni az EMC következő generációs vállalati tárolási eszközeivel kapcsolatos igényeket (konkrétan a 10.000-es fordulatszámú winchesterekről van szó). Az EMC továbbra is fog vásárolni HDD-ket az IBM-től, de meg nem határozott értékben.
Az ügy egyik nyertese a Seagate Technology, amely már eddig is az EMC legnagyobb HDD beszállítója. A Fujitsu szintén nyerhet a dologból és megnyerheti az IBM által elvesztett megrendelések egy részét.
A mostani IBM-EMC megállapodás egy szélesebb körű egyezmény része, amely egy szabadalmi ügy peren kívüli rendezésével kapcsolatos, amely az IBM-et és az EMC által felvásárolt Data General-t érinti. Ez utóbbi alapján a két cég felhagy a pereskedéssel, az IBM egy nyilvánosságra nem hozott összeget fizet az EMC-nek, 5 évig nem perelik egymást a cégek szabadalmi ügyekből kifolyólag és törölték a 3 milliárd $-os célösszeget a tavaly márciusi megállapodásból.
Az EMC tavalyi forgalma 6,7 milliárd $ volt, ennek több, mint 85%-a, 5,75 milliárd $ a tárolási eszközök divíziótól ered.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 10:57

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.