Szerző: Barna József

2003. június 30. 11:53

GeForce FX 5900 chipes videokártyák az InnoVISION-től

Az InnoVISION ma jelentette be NVIDIA GeForce FX 5900 grafikus processzorra épülő, DirectX 9-gyorsító videokártyáit. A hongkongi gyártó két modellt dob rövidesen piacra: az Inno3D Tornado GeForce FX 5900-at és ennek ultra változatát.

Az InnoVISION ma jelentette be NVIDIA GeForce FX 5900 grafikus processzorra épülő, DirectX 9-gyorsító videokártyáit. A hongkongi gyártó két modellt dob rövidesen piacra: az Inno3D Tornado GeForce FX 5900-at és ennek ultra változatát.

Amint az ismert, a GeForce FX 5900 chip a tavaly ősszel bemutatott és idén tavasszal piacra került GeForce FX 5800 továbbfejlesztett változatának tekinthető, azonban a változtatások révén a grafikus processzor teljesítménye jelentősen növekedett. A legfontosabb újítás a 256 bites memóriabusz bevezetése, valamint az olcsóbb, DDR-I szabványú SDRAM chipek alkalmazása.

A teljes DirectX 9.0-gyorsítást kínáló GeForce FX 5900 újdonságai közé tartozik még a "második generációs" és az elődöknél akár kétszer gyorsabb pixel shaderekkel ellátott CineFX 2.0 motor, a fények és árnyékok gyorsításáért felelős UltraShadow technológia, illetve a korábbinál fejlettebb anti-aliasinget és anizotropkus szűrést biztosító Intellisample HCT (high resolution compression technology).

Az InnoVISION nem hozta nyilvánosságra a két kártya részletes specifikációit: azok feltehetően az NVIDIA referenciaajánlásának megfelelő sebességen működnek, így a mag és a memória az Ultra esetében 450/850 MHz-en, míg a normál változat esetében 425/850 MHz-en üzemel. Az Inno3D Tornado GeForce FX 5900 modellen 128, míg a GeForce FX 5900 Ultra modellen 256 Mbyte DDR-I memória található.

A gyártó a kártyák mellé a Comanche 4 játékot, a FutureMark 3DMark03 tesztprogramot, az InterVideo WinDVD DVD-lejátszó és az InterVideo WinDVD Creator videoszerkesztő alkalmazást, valamint a Delta Force - Black Hawk Down, a Ghost Recon, a Red Faction, a Vietcong és a Serious Sam - The Second Encounter című játékok demó verzióját mellékeli. A termékek fogyasztói áráról és pontos megjelenési idejéről az InnoVISION nem közölt információkat.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

1

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.