:

Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. június 25. 16:36

Ismét kábeltévés internetelőfizetők maradtak net nélkül

180 zuglói és rákosszentmihályi lakásban megszakadt a Tvnetwork nyújtotta kábeles internetszolgáltatás, miután az Euronet Rt. tulajdonában lévő hálózat egyik optikai kábelét valaki elvágta. A Tvnetwork szerint a kábel elvágásáért és a hibaelhárítás megakadályozásáért egyaránt a SztárTV munkatársai okolhatók.

[HWSW] 180 zuglói és rákosszentmihályi lakásban megszakadt a Tvnetwork nyújtotta kábeles internetszolgáltatás, miután az Euronet Rt. tulajdonában lévő hálózat egyik optikai kábelét valaki elvágta. A Tvnetwork szerint a kábel elvágásáért és a hibaelhárítás megakadályozásáért egyaránt a SztárTV munkatársai okolhatók.

A két vállalkozás közötti vita előzménye, hogy a hálózatot -- eredeti tulajdonosa -- a Sztár TV eladta az Euronet Rt.-nek, majd a szerződés értelmében továbbra is ő nyújtott kábeltévés szolgáltatást. Az Euronet Rt. azonban idén januárban felmondta a hálózat használatára vonatkozó szerződést, miután fél éves díjtartozás halmozott fel a SztárTV.

Ezt követően mindkét szolgáltató -- a SztárTV és az Euronet is -- megkereste a kábeltévés előfizetőket, hogy a következő havidíjat beszedje, majd miután az Euronet nyilatkozataiban felhívta a figyelmet arra, hogy jog szerint már csak ő szolgáltat, a két cég viszonya végképp elmérgesedett.

Az elvágott kábel miatt jelenleg közel kétszáz tvnetworkös ügyfélnek nincs kábeles internet-hozzáférése, számukra a szolgáltató egyelőre ingyenes (azaz csak telefonköltséget tartalmazó) modemes hozzáférést biztosít. Az Euronet Rt. a XVI. kerületi rendőrkapitányságon feljelentést tett rongálás, fenyegetés és lopás miatt a Sztár TV Kft. több munkatársa ellen.

Szerettünk volna érintkezésbe lépni a SztárTV-vel is, ám hírünk megjelenéséig ígéretük ellenére nem hívták vissza lapunk munkatársát. A SztárTV honlapja az ügyfélszolgálatos tájékoztatása szerint nem működik, így végképp elzárult minden út, hogy bármilyen információhoz jussanak az érdekeltek a SztárTV Kft. álláspontjával kapcsolatban.

Szólj hozzá a fórumban!

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 07:21

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.