Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. június 25. 16:36

Ismét kábeltévés internetelőfizetők maradtak net nélkül

180 zuglói és rákosszentmihályi lakásban megszakadt a Tvnetwork nyújtotta kábeles internetszolgáltatás, miután az Euronet Rt. tulajdonában lévő hálózat egyik optikai kábelét valaki elvágta. A Tvnetwork szerint a kábel elvágásáért és a hibaelhárítás megakadályozásáért egyaránt a SztárTV munkatársai okolhatók.

HIRDETÉS

[HWSW] 180 zuglói és rákosszentmihályi lakásban megszakadt a Tvnetwork nyújtotta kábeles internetszolgáltatás, miután az Euronet Rt. tulajdonában lévő hálózat egyik optikai kábelét valaki elvágta. A Tvnetwork szerint a kábel elvágásáért és a hibaelhárítás megakadályozásáért egyaránt a SztárTV munkatársai okolhatók.

A két vállalkozás közötti vita előzménye, hogy a hálózatot -- eredeti tulajdonosa -- a Sztár TV eladta az Euronet Rt.-nek, majd a szerződés értelmében továbbra is ő nyújtott kábeltévés szolgáltatást. Az Euronet Rt. azonban idén januárban felmondta a hálózat használatára vonatkozó szerződést, miután fél éves díjtartozás halmozott fel a SztárTV.

Ezt követően mindkét szolgáltató -- a SztárTV és az Euronet is -- megkereste a kábeltévés előfizetőket, hogy a következő havidíjat beszedje, majd miután az Euronet nyilatkozataiban felhívta a figyelmet arra, hogy jog szerint már csak ő szolgáltat, a két cég viszonya végképp elmérgesedett.

Az elvágott kábel miatt jelenleg közel kétszáz tvnetworkös ügyfélnek nincs kábeles internet-hozzáférése, számukra a szolgáltató egyelőre ingyenes (azaz csak telefonköltséget tartalmazó) modemes hozzáférést biztosít. Az Euronet Rt. a XVI. kerületi rendőrkapitányságon feljelentést tett rongálás, fenyegetés és lopás miatt a Sztár TV Kft. több munkatársa ellen.

Szerettünk volna érintkezésbe lépni a SztárTV-vel is, ám hírünk megjelenéséig ígéretük ellenére nem hívták vissza lapunk munkatársát. A SztárTV honlapja az ügyfélszolgálatos tájékoztatása szerint nem működik, így végképp elzárult minden út, hogy bármilyen információhoz jussanak az érdekeltek a SztárTV Kft. álláspontjával kapcsolatban.

Szólj hozzá a fórumban!

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 01:42

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.