Szerző: Bodnár Ádám

2003. június 25. 15:11

Integrált digitális kamerával rendelkezik a ViewSonic új tenyérgépe

A ViewSonic bejelentette V36 tenyérgépét, amely a Microsoft Windows Mobile 2003 operációs rendszert futtatja. A készülék érdekessége, hogy beépített digitális kamerával is rendelkezik.

HIRDETÉS

A ViewSonic bejelentette V36 tenyérgépét, amely a Microsoft Windows Mobile 2003 operációs rendszert futtatja. A készülék érdekessége, hogy beépített digitális kamerával is rendelkezik.

A 300 MHz-es Intel PXA255 processzorra épülő kéziszámítógép 32 Mbyte ROM mellett 64 Mbyte RAM-ot tartalmaz, utóbbinak azonban csak valamivel több mint fele áll a felhasználói adatok, programok rendelkezésére. A számítógép 3,5 hüvelyk átlójú, 65 ezer színárnyalat megjelenítésére képes kijelzővel rendelkezik.

Az operációs rendszert leszámítva a V36 újdonsága a beépített digitális kamera, amelynek segítségével legfeljebb 640x480 pixel felbontású képek készíthetők. A tenyérgépet lítium-ion akkumulátor működteti, amely ráadásul a gép bekapcsolt állapotában is cserélhető. A gyártó adatai szerint a V36 egy feltöltéssel legfeljebb 10 órán át használható folyamatosan.

A ViewSonic új kéziszámítógépe természetesen USB-s adatkábellel kerül forgalomba, de a készülék infravörös kommunikációra is képes. A SecureDigital foglalatba memórikártyán kívül a ViewSonic saját Wi-Fi (802.11b) kártyáját is beépíthetjük. A V36 augusztusban kerül a boltokba, az ára 329 dollár lesz. Emellett természetesen továbbra is kaphatóak lesznek a ViewSonic korábban bejelentett tenyérgépei, a V35 és a V37.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 00:48

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.