Szerző: Bodnár Ádám

2003. június 25. 12:54

Megjelent az Eloquence relációs adatbáziskezelő Itanium 2-alapú szerverekre

[Noguchi] A HP bejelentette, hogy mától hozzáférhető az új Eloquence relációs adatbázis a HP Itanium 2-alapú szerverekhez. Az Eloquence 7.0 verziója az egyik első ilyen típusú termék az Itanium 2-alapú rendszerekhez.

[Noguchi] A HP bejelentette, hogy mától hozzáférhető az új Eloquence relációs adatbázis a HP Itanium 2-alapú szerverekhez. Az Eloquence 7.0 verziója az egyik első ilyen típusú termék az Itanium 2-alapú rendszerekhez.

Az Eloquence relációs adatbázis kompatibilis a HP e3000 IMAGE/SQL adatbázissal és a nagy teljesítményigényű kereskedelmi alkalmazásokra optimalizált. Segítségével adatbázisokat lehet áthelyezni HP e3000-ról HP-UX-ra, Linux-ra vagy Windows-ra PA-RISC-en, és most már az Itanium 2 alapú szerverekhez is elérhető. A világon ez idáig több mint 2500 helyen telepítették.

Az Eloquence adatbázis kiválóan alkalmas szinte minden adatfeldolgozási feladatra, és olyan nagy teljesítményű környezetet nyújt, amelynek segítségével a fejlesztők könnyedén tervezhetnek és valósíthatnak meg összetett üzleti alkalmazásokat, vagy akár működés közben testre szabhatják a már létező programjaikat.

Az Eloquence relációs adatbázist a Marxmeier Software AG sikeresen átültette a HP Itanium 2-alapú rendszereire. Most, hogy az Eloquence 7.0 verzió a HP Itanium 2-alapú rendszereihez is rendelkezésre áll, lehetőség nyílik egy egész sor új, nagy teljesítményű 64 bites alkalmazás fejlesztésére, ezáltal a HP Itanium 2-alapú rendszereire történő migráció még vonzóbb lehetőségként jelenik meg.

"A HP részt vett az Itanium-architektúra fejlesztésében és minden kétséget kizáróan piacvezető az Itanium 2-alapú rendszerek és megoldások terén" -- mondta Rudi Schmickl, az Enterprise Servers and Storage HP EMEA régió alelnöke. "Az Eloquence átültetése a mi Itanium 2-alapú szervereinkre, amit a Marxmeier Software végzett, az Itanium 2-t támogató robosztus fejlesztési környezetet biztosít ügyfeleinknek, minket pedig abban segít, hogy még zökkenőmentesebb migrációs megoldást tudjunk ajánlani nekik."

Az Eloquence a HP-UX, a Linux és a Windows platformokon fut. Az Eloquence fejlesztése, támogatása és terjesztése már jó néhány éve a Marxmeier Software AG feladata. A cég 2002-ben vette meg az Eloquence-t a HP-tól.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról