Szerző: Bodnár Ádám

2000. május 15. 21:41

Windows 2000 és Riva TNT

Tóth Máté nevű olvasónk a következő levelet juttatta el szerkesztőségünknek:

"Szeretném megosztani veletek a W2K és a Creative Riva TNT kártyám legújabb kalandjait. Szóval ez a kitűnő, professzionális oprendszer, amelyhez ugyebár nem fog kelleni service pack (sic!) teljesen besz*rt miután letöltöttem a legújabb "kompatibilitási" frissítést, és megpróbáltam felrakni az 5.16-os detonatort(for w2k).

Szóval mit sem sejtve elkezdem updatelni az 5.13 as detonatort a szokásos módon properties-settings-advanced-adapter-properties-driver-update driver..... rutinosan kijelölöm a C:vga könvtárat, ahová kitömörítettem az 5.16-ot, finish. El se olvastam mit ír ki (hozzászoktam, ahhoz, hogy ilyenkor nem szokott gáz lenni) ujraindítás és lássatok csodát bejött szépen minden 640*480-ban 16színben, olyan szép volt, majdnem elsírtam magam.

Megnéztem a driver propertiesnél egy standard VGA-at jelzett ki. Gondoltam magamban, OK lehet, hogy az 5.16 kicsit még kiforratlan, vagy Nvidia szarik már a TNT-re és csak a GeForce-osokkal törődik :) Visszaraktam az 5.13at, az újraindítás előtt ezt írta ki: "An error occured during the installation of the device. The system cannot find the file specified" , 5.16 újra megp. ugyanezt írja kiCsak a W2kba integrált MS certified driverrel hajlandó elindulni, amire ugyebár a q3 elkezd erősen "nullozni".

Eddig (mielőtt felraktam a "compatibility" updatet) minden simán működött, minden detonator drivert 2perc alatt sikerült felrakni. Ebből arra merek következtetni, hogy nem a gépemmel, és nem az nvidia driverekkel van a gond, hanem a csúcsminőségű oprendszer update-jével.

Tudnátok esetleg valami megoldást javasolni, a w2k reinstallon kívül?
Tapasztaltatok hasonlót, vagy hallottatok hasonlóról?
Ha van vmi relevanciája, a gépem paraméterei

Celeron 266@400
Abit BX6
192MB RAM
Creative G. B. Riva TNT"

Ezúton kérjük olvasóink segítségét: amennyiben valakinek használható ötlete támad, juttassa el szerkesztőségünkbe, vagy közvetlenül Tóth Máté részére. Előre is köszönjük.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról