Szerző: roberto

2003. június 25. 12:04

IBM CodeRally -- játék a szakembereknek

[IBM AlphaWorks, SearchEnterpriseLinux.com] Előző játékuk, a

[IBM AlphaWorks, SearchEnterpriseLinux.com] Előző játékuk, a gyerekeknek szánt Robocode sikerén felbuzdulva, az IBM AlphaWorks fejlesztői az informatikai szakemberek számára is készítettek egy játékot. A Robocode egy olyan programozási játék, amelyben a játékosok egymással versengő robotokat készíthetnek. Az AlphaWorks második játéka, a CodeRally már egy komolyabb, Java-alapú valós idejű programozási játék, amely az Eclipse platform lehetőségeit mutatja be. Az Eclipse egy keretrendszer és integrált fejlesztőkörnyezet Linuxra, Windowsra és egyéb operációs rendszerekre.

A CodeRally játékosai versenyautókat programozhatnak, és ezen keresztül megismerhetik a Java és az Eclipse működését -- állítja Marc Goubert, az IBM AlphaWorks vezetője. Goubert szerint a játék könnyű útja az Eclipse keretrendszerben rejlő szerver- és programmenedzselési lehetőségek megismerésének, amely több mint egy újabb fejlesztőkörnyezet a Java-hoz, ugyanis plugineken keresztül képes az IBM WebSphere és az IBM DB2 vezérlésére is. "A CodeRally tehát egy lehetőség a Linux adminisztrátor számára, hogy megismerkedjen olyan eszközökkel, amelyek a hasznára válhatnak" -- nyilatkozta Goubert.

Az összes aktuális Windows-változatra, Linuxra és Mac OS-re készült játék az IBM AlphaWorks weboldaláról tölthető le.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 09:44

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.