Szerző: roberto

2003. június 25. 12:04

IBM CodeRally -- játék a szakembereknek

[IBM AlphaWorks, SearchEnterpriseLinux.com] Előző játékuk, a

[IBM AlphaWorks, SearchEnterpriseLinux.com] Előző játékuk, a gyerekeknek szánt Robocode sikerén felbuzdulva, az IBM AlphaWorks fejlesztői az informatikai szakemberek számára is készítettek egy játékot. A Robocode egy olyan programozási játék, amelyben a játékosok egymással versengő robotokat készíthetnek. Az AlphaWorks második játéka, a CodeRally már egy komolyabb, Java-alapú valós idejű programozási játék, amely az Eclipse platform lehetőségeit mutatja be. Az Eclipse egy keretrendszer és integrált fejlesztőkörnyezet Linuxra, Windowsra és egyéb operációs rendszerekre.

A CodeRally játékosai versenyautókat programozhatnak, és ezen keresztül megismerhetik a Java és az Eclipse működését -- állítja Marc Goubert, az IBM AlphaWorks vezetője. Goubert szerint a játék könnyű útja az Eclipse keretrendszerben rejlő szerver- és programmenedzselési lehetőségek megismerésének, amely több mint egy újabb fejlesztőkörnyezet a Java-hoz, ugyanis plugineken keresztül képes az IBM WebSphere és az IBM DB2 vezérlésére is. "A CodeRally tehát egy lehetőség a Linux adminisztrátor számára, hogy megismerkedjen olyan eszközökkel, amelyek a hasznára válhatnak" -- nyilatkozta Goubert.

Az összes aktuális Windows-változatra, Linuxra és Mac OS-re készült játék az IBM AlphaWorks weboldaláról tölthető le.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról