Szerző: Bodnár Ádám

2003. június 23. 15:04

Együttműködik a PalmSource és a Novell

A PalmSource és a Novell bejelentette megállapodását a Novell

[HWSW] A PalmSource és a Novell bejelentette megállapodását a Novell GroupWise és a Novell ZENworks mobil üzenetküldési és hálózat-felügyeleti megoldások bevezetésére és támogatására a Palm OS és a GroupWise ügyfelek részére.

A megállapodás részeként ezeket további termékek egészítik ki a Nexic Inc. és a Notify Technology Corporation termékei közül a Palm OS licenctulajdonosoknak. A mobil GroupWise megoldás keretében a PalmSource egy új verzióját teszi közzé GroupWise alá a Nexic elterjedt Synchronis termékének, minden Palm OS licenctulajdonos számára a különféle Palm Powered eszközökre.

A Synchronis a GroupWise ügyfélben elérhető szolgáltatásokat egy natív, kifejezetten a Palm OS platformra fejlesztett GroupWise ügyfélen keresztül teszi elérhetővé, biztosítva a mobil eszköz felhasználói számára a GroupWise zökkenőmentes használatát és szinkronizációját a Palm Powered eszközökön.

A PalmSource és a Novell emellett a Notify Technology által fejlesztett NotifyLink mobil elektronikus levelezési megoldás támogatásán is dolgozik, amely egy biztonságos, valós idejű vezeték nélküli szinkronizációt és egyedi "gombnyomásos értesítés" szolgáltatást tesz lehetővé a GroupWise és a mobil Palm Powered eszközök között, ha utóbbin Palm OS fut. A NotifyLink jelenleg támogatja a Palm Powered mobil eszközöket, köztük a CDMA 1X-RTT, GSM/GPRS és WiFi hálózatokat használókat.

A Novell a Palm OS rendszert választotta javasolt kézi platformként a Novell GroupWise és a ZENworks számára, míg a PalmSource a Novell GroupWise és a ZENworks rendszereket választotta javasolt vállalati megoldáscsomagént. A Palm OS licentulajdonosok közvetlenül dolgozhatnak a Novell és más kiegészítő megoldásszállítókkal és a vállalati ügyfelek számára Palm OS alapú mobil megoldásokat alakíthatnak ki GroupWise és ZENworks használatával.

"A Palm Powered eszközökkel kiegészítve a GroupWise és a ZENworks lehetővé teszik a vállalati felhasználók számára a mobilitás előnyeinek kihasználását, miközben megkönnyítik az IT osztályok számára az eszközök kezelését és biztonságos üzemeltetését" -- mondta David Nagel, a PalmSource elnöke és ügyvezetője. "A Palm OS- hez hasonlóan a Novell megoldásai kedvező megtérülést kínálnak a vállalatok számára, így kielégítik mind az IT, mind a felhasználói oldal elvárásait a bevezetésben."

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról