Szerző: Bodnár Ádám

2003. június 23. 14:29

Videorögzítésre is képes a JVC új tenyérgépe

A JVC hamarosan két tenyérgépet dob piacra, amelyek a Microsoft Windows Mobile 2003 operációs rendszerre épülnek. A JVC iO kéziszámítógépei közül az egyik képes lesz MPEG4 formátumú videók rögzítésére is.

HIRDETÉS

A JVC hamarosan két tenyérgépet dob piacra, amelyek a Microsoft Windows Mobile 2003 operációs rendszerre épülnek. A JVC iO kéziszámítógépei közül az egyik képes lesz MPEG4 formátumú videók rögzítésére is.

A 400 MHz-es Intel PXA255 processzorra és a ma bejelentett Windows Mobile 2003 operációs rendszerre épülő JVC MP-PV131 és MP-PV331 tenyérgépek 128 Mbyte RAM-ot, 32 Mbyte flash ROM-ot, CompactFlash és SD/MMC kártyahelyet és 3,5 hüvelyk átlójú, 16 bites színes kijelzőt tartalmaznak. A készülékeket 1100 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátor táplálja.

A JVC iO gépek előre telepített médialejátszó szoftverrel kerülnek boltokba. A JVC által fejlesztett alkalmazás többek között támogatja az MP3, Ogg Vorbis, WAV és MPEG4 formátumú állományokat is. A szoftver beépített grafikus ekvalizert is tartalmaz. Természetesen a japán cég saját fejlesztésű szoftvere mellett a Windows Media Player legújabb változata is megtalálható lesz a gépeken.

Az MP-PV331 modell összekapcsolható a JVC videokameráival és képes videoállományok MPEG4 formátumban való rögzítésére, pillanatfelvételek készítésére, illetve a videoanyagok sugárzására Wi-Fi hálózaton keresztül. A tenyérgépről emellett távirányíthatóak a JVC videokamerák egyes funkciói (fókusz, zoom, lejátszás, tekerés, stop).

A JVC iO kéziszámítógépek rendkívül elegáns, fekete-ezüst színű házban kapnak helyet, amelynek mérete 132x76x16 milliméter. A gépek beépített akkumulátorral együtt 180 grammot nyomnak. A készülékekhez 3000 mAh-s pótakkumulátor, távirányítós fülhallgató és beépített hangszóróval rendelkező bölcső is kapható lesz.

A JVC MP-PV131 és MP-PV331 szeptemberben kerül az amerikai piacra 499 és 599 dolláros áron. Hogy a tenyérgépeket más országokban is piacra dobják-e, illetve hogy mennyibe fognak kerülni, arról egyelőre nem áll rendelkezésre információ.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 00:28

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.