Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Komoly security line-up az idei SYSADMINDAY-en: FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig!

Kacsának bizonyult az Xbox 2-megjelenésről szóló hír

Barna József, 2003. június 23. 17:39
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Alaptalannak bizonyult az a híradás, mely szerint a Microsoft elnök-vezérigazgatója 2006-ot jelölte volna meg az új generációs Xbox játékkonzol megjelenési éveként. A hírről beszámoló japán gazdasági lap később elismerte, hogy tévedésből tulajdonították a kijelentést Steve Ballmernek.

Alaptalannak bizonyult az a híradás, mely szerint a Microsoft elnök-vezérigazgatója 2006-ot jelölte volna meg az új generációs Xbox játékkonzol megjelenési éveként. A hírről beszámoló japán gazdasági lap később elismerte, hogy tévedésből tulajdonították a kijelentést Steve Ballmernek.

Amint arról hírt adtunk, a Nihon Keizai Shimbun beszámolója szerint Ballmer egy Japánban tartott sajtótájékoztató során szólt az új generációs konzol premierjének időpontjáról. A 2006-os megjelenési dátum meglepte az elemzőket, mivel a Microsoft riválisainak számító Nintendo és Sony terméktervei alapján korábban a legtöbben úgy gondolták, hogy az Xbox 2 megjelenése 2005-ben esedékes. Később azonban, miután a hír számos országba eljutott, a lap nyilatkozatban ismerte el, hogy tévesen tulajdonították a kijelentést Ballmernek, csupán az elemzők várakozásait szerették volna összegezni, és a dátumot is helytelenül tüntették fel: az elemzők 2005-re várják a konzol megjelenését.

A hamis Ballmer-nyilatkozat kapcsán ismét megindultak a találgatások azzal kapcsolatban, hogy vajon a két nagy grafikusprocesszor-gyártó vállalat, az NVIDIA és az ATI közül melyik nyeri el az új Xbox grafikai rendszerének szállítására vonatkozó szerződést. Elemzők meglátása szerint az NVIDIA, mely a jelenlegi Xbox számos alkatrészének beszállítója, kellemetlen tapasztalatokat szerzett a Microsofttal folytatott viták során, így az ATI tűnik befutónak.

A várakozások szerint a rivális Nintendo 2005 tavaszán dobja piacra következő generációs GameCube játékkonzolját, míg a Sony eredetileg szintén ekkorra tervezte a PlayStation 3 bemutatóját. Utóbbi megjelenésének időpontja azonban egyelőre bizonytalan, mert az abban bemutatkozó -- az IBM és a Toshiba által fejlesztett -- Cell processzor fejlesztési munkálatai a vártnál lassabban haladnak.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig: Veres-Szentkirályi András (Silent Signal), Balázs Zoli (MRG Effitas), Marosi-Bauer Attila (Hacktivity) és sokan mások. A standupot Felméri tolja.