Szerző: Barna József

2003. június 23. 11:55

Három szabványt is támogat az ALi új Wi-Fi lapkája

Az ALi ma jelentette be, hogy a tajvani gyártók közül elsőként dob piacra olyan vezeték nélküli hálózati vezérlőlapkát, mely a jelenleg használatos összes Wi-Fi szabványt támogatja. Az M4305 chipet a vállalat vezeték nélküli hálózati kapcsolattal ellátott számítógépekbe és egyéb elektronikai eszközökbe szánja.

HIRDETÉS

[HWSW] Az ALi ma jelentette be, hogy a tajvani gyártók közül elsőként dob piacra olyan vezeték nélküli hálózati vezérlőlapkát, mely a jelenleg használatos összes Wi-Fi szabványt támogatja. Az M4305 chipet a vállalat vezeték nélküli hálózati kapcsolattal ellátott számítógépekbe és egyéb elektronikai eszközökbe szánja.

A kétsávos (2,4 és 5 GHz-es működést egyaránt támogató) lapka kompatibilis a 802.11a, 802.11b és 802.11g szabványokkal. Amint az ismert, a két legelterjedtebb Wi-Fi megoldás a 2,4 GHz-es szabad frekvenciasávot használja, ám míg a 802.11b maximális elméleti adatáteresztő képessége 11 Mbit/sec, addig a 802.11g-é 54 Mbit/sec. A nemrégiben szabvánnyá emelkedett 802.11g valós adatáteresztő képessége a 802.11b-vel való kompatibilitás biztosítása miatt azonban jelentősen alatta marad az elméleti maximumnak.

A leggyorsabb sebességet a 802.11a garantálja, mely az 5 GHz-es frekvenciasávot használja és maximális elméleti adatátviteli sebessége 54 Mbit/sec. Ez a szabvány azonban nem kompatibilis a korábbi megoldásokkal.

A vállalat közleménye szerint az M4305 támogatja a legfontosabb vezeték nélküli biztonsági protokollokat (AES, WEP, WPA) és rendkívül kedvezeő fogyasztási mutatókkal, továbbá fejlett energiagazdálkodási funkciókkal rendelkezik.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 19:37

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.