Szerző: Bodnár Ádám

2003. június 19. 10:03

1 Gbyte kapacitású Samsung memóriamodulok notebook számítógépekbe

[Morpho] A Samsung Electronics ma bejelentette

[Morpho] A Samsung Electronics ma bejelentette az Intel Centrino mobil technológia köré épülő notebook számítógépekhez optimalizált 1 GigaByte kapacitású DDR266/DDR333 memóriamodulok tömeggyártásának megkezdését.

Az új SODIMM (Small Outline Dual Inline Memory Module) memóriák 16 darab 512 Mb kapacitású DDR lapkát tartalmaznak két sorban elhelyezve, melyek körülbelül fele akkora méretűek, mint az asztali PC-kben használt puffer nélküli DIMM (Dual Inline Memory Module) memóriák.

"A nagyteljesítményű vezeték nélküli notebook PC-k nagy sűrűségű memóriamodulokat igényelnek" -- mondta Tom Quinn, az egyesült államokbeli memóriaeladásokért és marketingért felelős alelnök. "A Samsung 512 Mb kapacitású kis méretű sTSOP tokozású DDR 266/333 eszközeivel megduplázhatjuk a rendszer memóriakapacitását, és csökkenthetjük a helyigényt."

A 0,1 mikronos technológiával készült új modulok 200 csatlakozóval, és 67,60x31,75x3,80 mm mérettel rendelkeznek. A Samsung egy könnyített (0,28 g) sTSOP (shrink Thin Small Outline Package) csomagot is kifejlesztett a SODIMM modulokhoz, mely mindössze 134 mm2 területű. A hagyományos csomagok méretének felét elfoglaló sTSOP réz vezetőkerettel készül, mely csökkenti a hőtermelést a memóriaműveletek során.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról