:

Szerző: Bodnár Ádám

2003. június 17. 12:13

Hamarosan az USA-ban is kaphatók lesznek a Sony új tenyérgépei

Július elején az Egyesült Államok piacán is bemutatkoznak a Sony legújabb tenyérgépei. A készülékek máris előrendelhetők a SonyStyle.com weboldalon. A két új modellt Japánban már május végén bemutatta a cég.

Július elején az Egyesült Államok piacán is bemutatkoznak a Sony legújabb tenyérgépei. A készülékek máris előrendelhetők a SonyStyle.com weboldalon. A két új modellt Japánban már május végén bemutatta a cég.

A Clié NX-73V és NX-80V számos tekintetben hasonlít, számos tekintetben pedig különbözik. Mindkét tenyérgép 200 MHz-es ARM processzorra épül és Palm OS 5 operációs rendszert futtat. A készülékek kijelzője is azonos, 320x480 pixel felbontású 16 bites TFT-LCD. A két új Clié tenyérgép egyaránt 132x72x22 milliméter méretű, kivitelben rendkívül hasonlítanak a Sony korábban bemutatott széthajtható kézigépeire. Az NX-73V tömege 230 gramm, az NX-80V pedig 235 grammot nyom.

Memória tekintetében a két új Clié eltér, az NX-73V ugyanis 16 Mbyte RAM-ot tartalmaz, az NX-80V ezzel szemben 32 Mbyte-ot. Fotos különbség még a beépített kamera minősége, ugyanis az NX-73V a kategóriában szokásos 640x480 pixel felbontású digitális fényképezőgépet tartalmaz, az NX-80V-t azonban egy 1,3 megapixeles optikával látták el, amelynek segítségével 1280x960 pixel felbontású képek is készíthetők.

Noha a Sony készülékek -- és a Clié kéziszámítógépek -- eddig elsősorban Memory Stick kártyákkal voltak bővíthetők, az új Clié modelleken CompactFlash Type II is foglalatok találhatók. A CF bővítőhelyet érdekesen oldotta meg a Sony, ugyanis a foglalatot a tenyérgépből ki kell fordítani. A Memory Srick kártyákhoz természetesen külön foglalat áll rendelkezésre.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 01:52

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.