Szerző: Barna József

2003. június 17. 09:03

Három új mobil processzor az AMD-től

Az Advanced Micro Devices (AMD) ma három újabb Athlon XP-M processzort jelentett be. Az új termékek mindegyike, így az alacsony fogyasztású változatok is, a megnövelt méretű, 512 kbyte másodszintű gyorsítótárral szerelt Barton magra épülnek.

[HWSW] Az Advanced Micro Devices (AMD) ma három újabb Athlon XP-M processzort jelentett be. Az új termékek mindegyike, így az alacsony fogyasztású változatok is, a megnövelt méretű, 512 kbyte másodszintű gyorsítótárral szerelt Barton magra épülnek.

Ma a sunnyvale-i vállalat két újabb taggal bővítette az elsősorban vékony és könnyű noteszgépekben felhasználható, alacsony fogyasztású Athlon XP-M családot, mely az idei CeBIT-en mutatkozott be. Az új low power modellek az 1900+ és a 2000+ modellszámot viselik. Szintén mától megvásárolható a robosztusabb notebookokba szánt 2800+ jelölésű modell.


Athlon XP-M microPGA tokozásban

Az AMD közleménye szerint az alacsony fogyasztású Athlon XP-M 1900+ processzor rövidesen elérhető lesz a Fujitsu PC LifeBook S2000 jelölésű noteszgépében, míg a brit Time Computers Time Traveller AR sorozatában mától rendelhető az Athlon XP-M 2800+. További gyártók egyelőre nem döntöttek az új processzorok felhasználása mellett.

Minhárom új modell 0,13 mikronos csíkszélességgel készül, 266 MHz-es rendszerbuszt használ, és 512 kbyte másodszintű gyorsítótárat tartalmaz. Az alacsony fogyasztású Athlon XP-M processzorok kisebb helyigényű micoPGA tokozásban kerülnek forgalomba. Az 1900+, 2000+ és 2800+ modellszámot viselő Athlon XP-M lapkák ára ezer darabos közvetlen megrendelés esetén rendre 123, 134 és 230 dollár.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról