Szerző: Barna József

2003. június 17. 09:03

Három új mobil processzor az AMD-től

Az Advanced Micro Devices (AMD) ma három újabb Athlon XP-M processzort jelentett be. Az új termékek mindegyike, így az alacsony fogyasztású változatok is, a megnövelt méretű, 512 kbyte másodszintű gyorsítótárral szerelt Barton magra épülnek.

HIRDETÉS

[HWSW] Az Advanced Micro Devices (AMD) ma három újabb Athlon XP-M processzort jelentett be. Az új termékek mindegyike, így az alacsony fogyasztású változatok is, a megnövelt méretű, 512 kbyte másodszintű gyorsítótárral szerelt Barton magra épülnek.

Ma a sunnyvale-i vállalat két újabb taggal bővítette az elsősorban vékony és könnyű noteszgépekben felhasználható, alacsony fogyasztású Athlon XP-M családot, mely az idei CeBIT-en mutatkozott be. Az új low power modellek az 1900+ és a 2000+ modellszámot viselik. Szintén mától megvásárolható a robosztusabb notebookokba szánt 2800+ jelölésű modell.


Athlon XP-M microPGA tokozásban

Az AMD közleménye szerint az alacsony fogyasztású Athlon XP-M 1900+ processzor rövidesen elérhető lesz a Fujitsu PC LifeBook S2000 jelölésű noteszgépében, míg a brit Time Computers Time Traveller AR sorozatában mától rendelhető az Athlon XP-M 2800+. További gyártók egyelőre nem döntöttek az új processzorok felhasználása mellett.

Minhárom új modell 0,13 mikronos csíkszélességgel készül, 266 MHz-es rendszerbuszt használ, és 512 kbyte másodszintű gyorsítótárat tartalmaz. Az alacsony fogyasztású Athlon XP-M processzorok kisebb helyigényű micoPGA tokozásban kerülnek forgalomba. Az 1900+, 2000+ és 2800+ modellszámot viselő Athlon XP-M lapkák ára ezer darabos közvetlen megrendelés esetén rendre 123, 134 és 230 dollár.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 19:45

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.