:

Szerző: Vörös Péter

2000. május 15. 09:22

Dell-hírek

Pénteken a PC gyártó óriás részvényei 11,6%-kal, 5,19$-ral 49,88$-ra nőttek, miután a cég az április 28-ával végződő pénzügyi negyedévét az előrejelzéseknél is jobb eredményekkel (7,28 milliárd $ forgalom és 525 millió $ nyereség) zárta.
Ma jelentik be Dell és a Network Solutions (NSI) szövetségét, amelynek keretében a PC gyártó az NSI által elfogadott domain neveket fog árulni vevőinek az NSI árainál 10-25$-ral olcsóbban - ennek fejében az NSI a Dellhost.com-ot fogja ajánlani Web-hosting szolgáltatásokra, amellyel kapcsolatban a legnagyobb Internetes PC értékesítőként a Dell-nek igen komoly tapasztalatai vannak.
Egy kevésbé jó hír: a ConvergeNet technológia révén gyártandó csúcskategóriájú tárolóeszközök megjelenése az előzetes tervekhez képest három hónapos késésben van, így az első termékek megjelenése nyár helyett csak az ősszel várható. A Dell-nek a tárolási piacon igen kemény versenytársai lesznek: a Compaq, az EMC, a Hewlett-Packard, az IBM és a Sun Microsystems.
A cég holnap jelenti be otthoni on-line befektetőknek szánt profi Pentium III-alapú PC-jét, amely a brókerek arzenáljához hasonló eszközt ad a felhasználók kezébe: piaci adatszolgáltatások, adatelemző szoftverek, stb. A konkrét részleteket (ár, megjelenés, stb.) holnap jelenti be a Dell.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 01:04

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.