Szerző: Ady Krisztián

2003. június 13. 11:49

Televízióadások vételére is alkalmas a Samsung új mobiltelefonja

A Samsung Electronics június 9-én mutatta be legújabb mobiltelefonját, melyet egyszerűen csak TV Phone névre kereszelt el. Az SCH-X820 mobiltelefon egy TV-tunert is tartalmaz, mely VHF/UHF csatornák vételére, a helyi KBS, MBC, SBS és EBS televíziócsatornák vételére alkalmas. Ezt megelőzően a mobilosok csak előfizetéses szolgáltatásokon keresztül nézhettek TV-adást telefonjukon, az SCH-X820 beépített TV-tunere ezt azonban teljesen ingyenesen teszi lehetővé.

HIRDETÉS

A Samsung Electronics június 9-én mutatta be legújabb mobiltelefonját, melyet egyszerűen csak "TV Phone" névre kereszelt el. Az SCH-X820 mobiltelefon egy TV-tunert is tartalmaz, mely VHF/UHF csatornák vételére, a helyi KBS, MBC, SBS és EBS televíziócsatornák vételére alkalmas. Ezt megelőzően a mobilosok csak előfizetéses szolgáltatásokon keresztül nézhettek TV-adást telefonjukon, az SCH-X820 beépített TV-tunere ezt azonban teljesen ingyenesen teszi lehetővé.

A TV-telefon része egy manapság szokatlan, hosszú antenna, mely a mobiltelefonálás mellett a TV-funkció működőképességéhez szükséges. A TV-adás a készülék kijelzőjén 90 fokkal elforgatva is nézhető. A készülékhez csatlakoztatható fülhallgató használatával másokat nem zavarva élvezhető a TV-csatornák adása.

A TV-adásból akár 50 kép is elmenthető, melyet háttérként használhatunk, de akár MMS-ben is továbbíthatunk. A készülék fő kijelzője 176 x 200 pixeles, 260000 szín megjelenítésére képes, a gyári specifikáció szerint elegendő képfrissítéssel rendelkezik a TV-adások maradéktalan élvezetéhez. A másodlagos kijelző 256 színű OLED képernyő. A mobiltelefonhoz két akkumulátor kapható, a kisebb kapacitású 115 perces, a nagyobb 235 perces folyamatos üzemidőt biztosít.

Az SCH-X820 700.000 koreai wonos, körülbelül 130.000 Ft-os áron kerül piacra Koreában.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 01:22

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.