Szerző: Barna József

2003. június 13. 08:59

Piacon a Nokia első 3G telefonja

A Nokia ma bejelentette, hogy a tesztelési időszak lezárultával megkezdte első 3G (harmadik generációs) mobiltelefonjának forgalmazását Európában és Ázsiában, adta hírül a Reuters . Ez egyben azt jelenti, hogy a finn vállalat az elsők között kezdte meg harmadik generációs hálózatokkal kompatibilis készülékek forgalmazását kontinensünkön.

HIRDETÉS

A Nokia ma bejelentette, hogy a tesztelési időszak lezárultával megkezdte első 3G (harmadik generációs) mobiltelefonjának forgalmazását Európában és Ázsiában, adta hírül a Reuters. Ez egyben azt jelenti, hogy a finn vállalat az elsők között kezdte meg harmadik generációs hálózatokkal kompatibilis készülékek forgalmazását kontinensünkön.

A Nokia 6650 modellt korábban számos szolgáltató és berendezésgyártó tesztelte: az év elejéig a vállalat mintegy 10 000 darab készüléket szállított egyebek mellett a Vodafone, az Orange, az Ericsson és a Nortel számára. A tesztelési időszakot követően a telefon forgalmazása az ütemtervnek megfelelően kezdődött meg. A Nokia közleménye szerint az első megrendelők a Vodafone érdekeltségi körébe tartozó japán J-Phone és az osztrák Mobilkom Austria szolgáltatók.

A Nokia 6650 4096 árnyalat megjelenítésére képes színes kijelzővel és beépített kamerával rendelkezik, és a harmadik generációs WCDMA mellett GSM900/1900 hálózatokban is használható lesz. A készülék támogatja az EMS, MMS és WAP szolgáltatásokat és természetesen infravörös porttal és Bluetooth adóvevővel is ellátták. A telefon beépített kamerájának segítségével nem csak képeket, de akár videókat is képes rögzíteni, igaz, legfeljebb 128x96 pixeles felbontásban és 10 fps sebességgel.

A rivális Sony Ericsson első 3G mobiltelefonjának, a Z1010-nek a piaci megjelenése csak 2003 második félévében, a 3G szolgáltatások beindításával egy időben várható.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 20:06

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.