Szerző: Bodnár Ádám

2003. június 12. 16:30

Az IBM bejelentette a DB2 Express adatbáziskezelőt

Az IBM ma bejelentette a DB2 Express általános

HIRDETÉS

Az IBM ma bejelentette a DB2 Express általános elérhetőségét és árait. A DB2 egy -- a kis- és középvállalatok számára kifejlesztett -- új, teljes funkciós adatbáziskezelő, amely könnyedén, egérkattintás nélkül installálja önmagát. A szoftver 65 automatizálási eszközt kínál és ára 30%-kal alacsonyabb, mint versenytársaié.

Az IBM DB2 UDB Express számos eszközt tartalmaz az adatbázis-funkciók automatizálására és egyszerűsítésére. A szoftver technológiája figyelemmel kíséri a rendszer állapotát, automatikusan szakértői tanácsokat szolgáltat és "varázslók" segítségével bemutatja az egyes feladatok elvégzését a felhasználónak. Ilyen feladat lehet például a rendszer képességeinek kiterjesztése, amely a programozási kód megváltoztatása nélkül végrehajtható. A maximális rugalmasság érdekében a szoftver támogatja az XML-t, az internetes szolgáltatásokat, a Java-t és a Microsoft .NET-et.

Az IBM DB2 Universal Database Express Linux és Windows 8.1 számára készült verziója most világszerte kapható. A DB2 UDB Express a Windows és Linux operációs rendszereken egyaránt fut és az összes világnyelven rendelkezésre áll. A termék a kulcsfontosságú vertikális piacokon, például a kiskereskedelemben, a gyártásban és a bankoknál használt alkalmazások üzleti partnerek által elvégzett előkonfigurálásának kényelmét kínálja az ügyfeleknek. Azok az üzleti partnerek, akik ajánlataikba beépítik a DB2 Express-t, egy könnyedén installálható adatbázist kínálhatnak ügyfeleiknek.

A Windows kompatibilitást bizonyítja az is, hogy a DB2 UDB Express leegyszerűsíti a .NET alkalmazások fejlesztését olyan eszközök segítségével, amelyek problémamentesen integrálhatók a Visual Studio .NET-be. A DB2 UDB tökéletesen támogatja a Windows Server 2003 operációs rendszert, kiválóságáról pedig 17 tanúsítvány tanúskodik, amelyek közül kettőt a DB2 UDB Express érdemelt ki.

A DB2 mostantól része az IBM online Express Enablement programjának, amely oktatási és technikai segítséget kínál az IBM Express termékeket használó üzleti partnerek számára. Amióta az IBM múlt ősszel elkezdte az Express termékek forgalmazását, 600 üzleti partner jelentkezett a programra és több mint 250 alkalmazást tettek alkalmassá IBM Express szoftverrel együtt való felhasználásra.

Az IBM egy új, partnerei számára kidolgozott licencprogramot is bemutatott, az IBM Entry OEM szoftverszerződést. Az új licencprogram kedvezőbb árréssel dolgozik a kezdeti licenc és a folytatólagos támogatás esetében egyaránt, előzetes árbevétel-elkötelezettség és belépési előleg nélkül.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 03:19

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.