Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. június 12. 08:42

VOLTfólió médiadíj harmadszor

Idén harmadik alkalommal kerül sor a hazai kulturális tájékoztatás területén kimagasló színvonalon teljesítő újságok és újságírók díjazására alapított VOLTfólió médiadíj átadására. Június 20-án a közönség és a szakmai zsűri szavazatainak alapján nyújtják át a díjakat a legjobbnak tartott lapoknak és újságíróknak.

[HWSW] Idén harmadik alkalommal kerül sor a hazai kulturális tájékoztatás területén kimagasló színvonalon teljesítő újságok és újságírók díjazására alapított VOLTfólió médiadíj átadására. Június 20-án a közönség és a szakmai zsűri szavazatainak alapján nyújtják át a díjakat a legjobbnak tartott lapoknak és újságíróknak.

A hagyományos média képviselői mellett idén önálló kategóriában indulnak az internetes újságok és újságírók. A szakmai zsűri által odaítélt kategóriánkénti első díj mellett a közönség döntheti majd el, hogy az internetes újságírók kategóriájában szereplő Barotányi Zoltán (Mancs), Kömlődi Ferenc, Ligeti Nagy Tamás, Para-Kovács Imre (Mancs), Uj Péter (Index) közül kit tart legméltóbbnak a VOLTfólió-díjra.

Szintén kettős (szakmai- és közönség-) díjat kaphatnak internetes lapszerkesztőségek is. Idén az Est.hu, Habostorta, Index, [origo] és a Startlap kerültek fel a közönségdíjra javasolt lapok közé.

2001-ben -- az VOLTfólió médiadíj első évében -- még egy kategória volt, mely a világhálóhoz kapcsolódott: ez az internetes portál volt, melynek díjazottja abban az évben az Index lett. 2002-ben külön portál és külön honlap kategóriát indítottak a szervezők. Míg a portálok közül a közönségdíjat az [origo] kapta, a szakmai zsűri újfent az Indexre voksolt. A honlap kategóriában csak közönségdíjat adtak, melyet Ákos weboldala érdemelt ki.

A szavazatokat idén a VOLTfólió honlapján , vagy SMS-ben lehet leadni. Részletek erre a linkre kattintva olvashatók.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról