Szerző: Ady Krisztián

2003. június 10. 17:01

Univerzális kártyaolvasót épít CD- és DVD-meghajtóiba a BTC

[CDR-Info] A Behavior Tech Computer (BTC) hamarosan új technológiára épített optikai meghajtókat dob majd piacra: Dual Digital Storage (DDS) technológiát alkalmazó meghajtókban memóriakártyák olvasására képes áramköröket is elhelyezett a fejlesztő. A kártyaolvasó elektronikát nem csak CD-olvasók és írókba, de DVD-olvasókba és kombó meghajtókba is be lehet majd építeni.

[CDR-Info] A Behavior Tech Computer (BTC) hamarosan új technológiára épített optikai meghajtókat dob majd piacra: "Dual Digital Storage" (DDS) technológiát alkalmazó meghajtókban memóriakártyák olvasására képes áramköröket is elhelyezett a fejlesztő. A kártyaolvasó elektronikát nem csak CD-olvasók és írókba, de DVD-olvasókba és kombó meghajtókba is be lehet majd építeni.

A BTC első készüléke hat memóriakártya-formátum fogadására lesz alkalmas: CompactFlash, SmartMedia, Memory Stick, Memory Stick Pro, Secure Digital és MultiMedia Card kártyákat helyezhetünk bele. Az új készülék beépítését követően külső kártyaolvasó használata nélkül kezelhetjük MP3-lejátszónk, fényképezőgépünk memóriakártyákon tárolt állományait, viszont kérdéses, hogy a mai univerzális kártyaolvasó-árak mellett életképes-e egy ilyen, vélhetően a meghajtó árát erőteljesen növelő megoldás.

A BTC két DDS-t implementáló belső meghajtót dob piacra a közeljövőben: a BCE 5232IA egy memóriakártyák fogadására alkalmas CD-író meghajtó, míg a BCO 4816IA a CD-írás mellett DVD-olvasásra is képes lesz. Az optikai meghajtók ára egyelőre ismeretlen.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

GENERATÍV

0

A Stack Overflow adataival okosodik a ChatGPT

2024. május 9. 14:00

A Google után a másik legmeghatározóbb piaci szereplővel is együttműködést írt alá a világ legnagyobb fejlesztői közösségi platformja.