Szerző: Ady Krisztián

2003. június 10. 17:01

Univerzális kártyaolvasót épít CD- és DVD-meghajtóiba a BTC

[CDR-Info] A Behavior Tech Computer (BTC) hamarosan új technológiára épített optikai meghajtókat dob majd piacra: Dual Digital Storage (DDS) technológiát alkalmazó meghajtókban memóriakártyák olvasására képes áramköröket is elhelyezett a fejlesztő. A kártyaolvasó elektronikát nem csak CD-olvasók és írókba, de DVD-olvasókba és kombó meghajtókba is be lehet majd építeni.

HIRDETÉS

[CDR-Info] A Behavior Tech Computer (BTC) hamarosan új technológiára épített optikai meghajtókat dob majd piacra: "Dual Digital Storage" (DDS) technológiát alkalmazó meghajtókban memóriakártyák olvasására képes áramköröket is elhelyezett a fejlesztő. A kártyaolvasó elektronikát nem csak CD-olvasók és írókba, de DVD-olvasókba és kombó meghajtókba is be lehet majd építeni.

A BTC első készüléke hat memóriakártya-formátum fogadására lesz alkalmas: CompactFlash, SmartMedia, Memory Stick, Memory Stick Pro, Secure Digital és MultiMedia Card kártyákat helyezhetünk bele. Az új készülék beépítését követően külső kártyaolvasó használata nélkül kezelhetjük MP3-lejátszónk, fényképezőgépünk memóriakártyákon tárolt állományait, viszont kérdéses, hogy a mai univerzális kártyaolvasó-árak mellett életképes-e egy ilyen, vélhetően a meghajtó árát erőteljesen növelő megoldás.

A BTC két DDS-t implementáló belső meghajtót dob piacra a közeljövőben: a BCE 5232IA egy memóriakártyák fogadására alkalmas CD-író meghajtó, míg a BCO 4816IA a CD-írás mellett DVD-olvasásra is képes lesz. Az optikai meghajtók ára egyelőre ismeretlen.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 19:05

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.