Szerző: Bodnár Ádám

2000. május 14. 23:45

GeForce DDR vs. GeForce 2 GTS

Hamarosan hazánkba is megérkeznek az első GeForce 2 GTS chippel szerelt videokártyák az üzletek polcaira, és gondolom egyre többen izzítják a pénztárcájukat (vagy a szüleikét) a nagy bevásárlásra.

A G256 tesztjében arra keresték a választ, vajon megéri-e váltani, ha gépünkben ott dorombol egy DDR SDRAM-mal szerelt GeForce 256? A kártyák sebességét 700 MHz-en működő Intel Pentium III processzoron mérték össze. Természetesen a GeForce 2 GTS chipes kártya minden tesztben jobbnak bizonyult, de ha valaki nem akar 1280x1024 vagy 1600x1200 pixeles felbontásban játszani, vagy az ennél kisebb felbontásokban jelentkező 3-20 % sebességtöbbletért sokallja az új kártya árát, az a cserével várjon még egy pár hetet-hónapot szerintem.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról