Szerző: Ady Krisztián

2003. június 10. 14:22

GPRS és Wi-Fi a BenQ legújabb PCMCIA bővítőkártyájában

[DigiTimes] Befejezte legújabb mobilkommunikációs PCMCIA bővítőkártyája fejlesztését a BenQ, ezért az várhatóan már a jövő hónapban kereskedelmi forgalomba kerülhet. A GSM/GPRS/WLAN kombinált kártya amellett, hogy háromsávos (900/1800/1900 MHz) és GPRS adatátvitelt is támogat, egy integrált Wi-Fi chipet is tartalmaz vezeték nélküli hálózatok eléréséhez. A W10 jelzésű kiegészítővel felszerelt notebookokban ezért nincs szükség külön Wi-Fi kártya használatára hotspot-ok, vezeték nélküli internetelérési pontok körzetében.

[DigiTimes] Befejezte legújabb mobilkommunikációs PCMCIA bővítőkártyája fejlesztését a BenQ, ezért az várhatóan már a jövő hónapban kereskedelmi forgalomba kerülhet. A GSM/GPRS/WLAN kombinált kártya amellett, hogy háromsávos (900/1800/1900 MHz) és GPRS adatátvitelt is támogat, egy integrált Wi-Fi chipet is tartalmaz vezeték nélküli hálózatok eléréséhez. A W10 jelzésű kiegészítővel felszerelt notebookokban ezért nincs szükség külön Wi-Fi kártya használatára "hotspot"-ok, vezeték nélküli internetelérési pontok körzetében.

A BenQ egyelőre csak Tajvanon dobja piacra az új kommunikációs terméket a helyi mobilszolgáltatókkal közösen, de ezt követően várhatóan világszerte megjelenik a szolgáltatók, viszonteladók kínálatában.

Az első tajvani vállalat, mely GPRS adatátvitelre képes kártyát készített a Chi Mei Communication Systems (CMCS) volt. A háromsávos, GSM/GPRS kapcsolatra képes, CompactFlash kártyahelyre illeszthető kis méretű kommunikációs kártyát az Audiovox Communications számára fejlesztette ki. Ezt a bővítőkártyát elsősorban kéziszámítógépek bővítésére lehet felhasználni. Ebben az eszközben azonban nem található Wi-Fi csatlakozást is nyújtó chip.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról