Szerző: Ady Krisztián

2003. június 10. 14:22

GPRS és Wi-Fi a BenQ legújabb PCMCIA bővítőkártyájában

[DigiTimes] Befejezte legújabb mobilkommunikációs PCMCIA bővítőkártyája fejlesztését a BenQ, ezért az várhatóan már a jövő hónapban kereskedelmi forgalomba kerülhet. A GSM/GPRS/WLAN kombinált kártya amellett, hogy háromsávos (900/1800/1900 MHz) és GPRS adatátvitelt is támogat, egy integrált Wi-Fi chipet is tartalmaz vezeték nélküli hálózatok eléréséhez. A W10 jelzésű kiegészítővel felszerelt notebookokban ezért nincs szükség külön Wi-Fi kártya használatára hotspot-ok, vezeték nélküli internetelérési pontok körzetében.

HIRDETÉS

[DigiTimes] Befejezte legújabb mobilkommunikációs PCMCIA bővítőkártyája fejlesztését a BenQ, ezért az várhatóan már a jövő hónapban kereskedelmi forgalomba kerülhet. A GSM/GPRS/WLAN kombinált kártya amellett, hogy háromsávos (900/1800/1900 MHz) és GPRS adatátvitelt is támogat, egy integrált Wi-Fi chipet is tartalmaz vezeték nélküli hálózatok eléréséhez. A W10 jelzésű kiegészítővel felszerelt notebookokban ezért nincs szükség külön Wi-Fi kártya használatára "hotspot"-ok, vezeték nélküli internetelérési pontok körzetében.

A BenQ egyelőre csak Tajvanon dobja piacra az új kommunikációs terméket a helyi mobilszolgáltatókkal közösen, de ezt követően várhatóan világszerte megjelenik a szolgáltatók, viszonteladók kínálatában.

Az első tajvani vállalat, mely GPRS adatátvitelre képes kártyát készített a Chi Mei Communication Systems (CMCS) volt. A háromsávos, GSM/GPRS kapcsolatra képes, CompactFlash kártyahelyre illeszthető kis méretű kommunikációs kártyát az Audiovox Communications számára fejlesztette ki. Ezt a bővítőkártyát elsősorban kéziszámítógépek bővítésére lehet felhasználni. Ebben az eszközben azonban nem található Wi-Fi csatlakozást is nyújtó chip.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 18:41

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.