:

Szerző: bassline

2000. május 15. 00:07

(E3) I'm Going In

Nemrégiben adtunk hírt az Innerloop által fejlesztett és az Eidos kiadásában megjelenő FPS játékról, melynek neve: I'm Going In (IGI). A játék motorja nem a Q3a, UT és hasonló játékoknál használt engine-hez hasonlítható, hanem egy saját, repülőszimulátoroknál használatos fraktál-alapú engine-t használ, mely lehetővé teszi hatalmas tájak leképezését, lehetővé teszi akár egy távoli pontra való nagyításkor is az éles, részletes képgenerálást. A játékban nagy hangsúlyt kap az ügyesség mellett a fortély és ravaszság is, mivel egy adott missziót többféleképpen is végrehajthatunk (lásd korábbi hírünket).

Lássuk milyen újdonságokat kínáltak nekünk az E3 alkalmával. Újabb screenshotok láttak napvilágot, melyeken megfigyelhetünk néhány újdonságot. Rögtön a második képen is (távcsöves) látható a nagyon aprólékos táj a háttérben, de érdekes módón a tereptárgyak csak sík területen vannak, ami felvet némi kételyt.


Az ötödik képen egy hangár belsejébe nyerünk betekintést, ahol látható, hogy a vektoros ábrázolással és a textúrákkal sem lesz gond. A hatodik kép talán a legérdekesebb, ezen megint feltűnő, hogy az objektumok (a házak) csak sík, vagy legalább is közel sík terepen találhatóak főleg. Például a képen baloldalt látható kerítés látszik mennyire hibás. Továbbra is kíváncsi vagyok hogyan hozzák össze a síkok és a görbék harmóniáját. A másik érdekes dolog, hogy ha a képek alsó részén megnézitek a feliratot, akkor az eddigiekkel ellentétben most már van egy verzió száma is a játéknak (az újabb shotokon), igaz a sokatmondó "internal use only" felirat még ott díszeleg.


És a végére maradt a legfontosabb! Mindezt megnézhetitek mozgás közben is, igaz a mínőség nem a legjobb :((. Az Allgames-en található egy realvideo (az oldalon lévő felsorolásban található a link) (RealPlayer vagy egyéb kompatíbilis nézegető szükséges), melyben bepillantást nyerhetünk a játékba. A nagy rohanások és lövöldözések közepette feltűnik, hogy a nézőpont elsőből harmadik személyűre vált miközben éppen valamit machinálunk.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 01:16

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.