Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Hamarosan a Wistron gyártja az IBM felsőkategóriás ThinkPad X notebookjait

Ady Krisztián, 2003. június 06. 16:23
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A DigiTimes információi szerint körülbelül havi 30 000 darab 12,1-os kijelzővel szerelt felsőkategóriás ThinkPad X notebookot szállít a tajvani Wistron 2003 végétől, de legkésőbb 2004 elejétől az IBM-nek. A tajvani on-line újság értesüléseit sem az IBM, sem a Wistron nem erősítette meg, de nem is cáfolta.

A DigiTimes információi szerint körülbelül havi 30 000 darab 12,1"-os kijelzővel szerelt felsőkategóriás ThinkPad X notebookot szállít a tajvani Wistron 2003 végétől, de legkésőbb 2004 elejétől az IBM-nek. A tajvani on-line újság értesüléseit sem az IBM, sem a Wistron nem erősítette meg, de nem is cáfolta.

Bár az IBM hosszú idő óta gyártat notebookokat tajvani partnereivel, ez az első alkalom, hogy felsőkategóriás, rendkívül vékony ThinkPad X notebookjait is kiadta tajvani gyártónak OEM gyártásra. Ezeket a notebookokat pillanatnyilag kizárólag az IBM Japan gyártja.

Az új megrendelés igazi áttörés a tajvani notebook-ipar számára, hiszen az ilyen modelleket eddig kizárólag csak a japán gyártócégek szerelték össze, miközben ezek a modellek alkotják a globális notebook-piac közel 30 százalékát. A Wistron pillanatnyilag is gyárt az IBM számára ThinkPad R notebookokat, a ThinkPad X gyártásához pedig jelentős segítséget vár az IBM Japántól.

Mostanáig az IBM csupán notebook-gyártása körülbelül 30-40 százalékát helyezte ki külső cégekhez. A tajvani gyártók körülbelül 7-800000 notebookot készítenek az IBM számára évente, a Wistron mellett a Quanta Computer is szállít hordozható gépeket a vállalatnak.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.