:

Szerző: Ady Krisztián

2003. június 5. 11:18

Egyirányú, szélessávú műholdas internetszolgáltatást indított a Matáv Sky DSL néven

[ Sat.hu ] Egyirányú szélessávú műholdas internetszolgáltatást indított a Matáv június 1-jén. Az időben és adatforgalomban korlátlan Matáv Sky DSL szolgáltatás az ország azon területein is szélessávú internetezést és letöltést tesz lehetővé, ahol más szélessávú kapcsolat, például ADSL vagy kábelmodemes elérés nem vehető igénybe. A Sky DSL műholdas elérés a már meglévő kapcsolat, például modemes elérés letöltési sebességét sokszorozza meg, így használatával akár 768 kbit/s-mal tölthető le tartalom a világhálóról.

[Sat.hu] Egyirányú szélessávú műholdas internetszolgáltatást indított a Matáv június 1-jén. Az időben és adatforgalomban korlátlan Matáv Sky DSL szolgáltatás az ország azon területein is szélessávú internetezést és letöltést tesz lehetővé, ahol más szélessávú kapcsolat, például ADSL vagy kábelmodemes elérés nem vehető igénybe. A Sky DSL műholdas elérés a már meglévő kapcsolat, például modemes elérés letöltési sebességét sokszorozza meg, így használatával akár 768 kbit/s-mal tölthető le tartalom a világhálóról.

A Matáv maximum 768 kbit/s-os letöltési sebességet ígér szolgáltatásával, mely a letöltött adatmennyiségtől függően csökkenhet, azonban a minimum sávszélességre a Matáv semmilyen garanciát nem vállal. A területi, időbeni és adatforgalmi korlátok nélkül igénybevehető szolgáltatás zenei, videó, illetve grafikus állományok gyorsabb letöltését teszi elérhetővé.

Mivel a szolgáltatás egyirányú, ezért szükség van a meglévő analóg vagy ISDN telefonvonalon, bérelt vonalon keresztül biztosított uplink irányra, ennek költségei továbbra is terhelik az előfizetőt. Szükség van továbbá egy Astra műholdakra irányított, minimum 60 cm-es parabolaantennára, univerzális vevőfejre (LNB) és egy DVB PC-kártyára, mely a számítógépre érkező műholdas adatfolyamot alakítja át.

A felsorolt eszközöket a szolgáltatás előfizetőjének kell beszereznie. A Matáv mind proxy-alapú, mind VPN (virtuális magánhálózat) módszerrel biztosítja a csatlakozást, így a sávszélesség-növelő megoldás akár Vodafone GPRS-szel is igénybe vehető.

A szolgáltatás ártáblázata:

Matáv Sky DSL szolgáltatás díjazása (bruttó)
  Egyszeri díj  Havidíj
2 éves határozott idejű szerződés esetén 5 000 Ft 13 950 Ft  
1 éves határozott idejű szerződés esetén 10 000 Ft 14 570 Ft
Határozatlan idejű szerződés esetén 15 000 Ft 15 500 Ft 

A Matáv a következő két hónapban, 2003. június 1. és július 31. között akciós belépési lehetőség nyújt, egy éves határozott idejű szerződéskötés mellett biztosítja a 13 950 forintos havidíjat és az 5 000 forintos belépési díjat. Bővebb információ a Matáv honlapján érhető el.

Szólj hozzá a fórumban!

Kapcsolódó cikkünk:

a címlapról