Szerző: Vörös Péter

2003. június 4. 15:39

Az Olympus-Kodak együttműködés célja a mainál jelentősen olcsóbb SLR digitális kamerák fejlesztése

A japán Olympus Optical és az amerikai Eastman Kodak megállapodott abban, hogy együttműködnek az SLR (single-lens reflex, egyaknás tükörreflexes) digitális fényképezőgép-piacon.

HIRDETÉS

A japán Olympus Optical és az amerikai Eastman Kodak megállapodott abban, hogy együttműködnek az SLR (single-lens reflex, egyaknás tükörreflexes) digitális fényképezőgép-piacon.

A japán Nihon Keizai Shimbun üzleti lap szerint a megállapodás célja, hogy a cégek a technológiák és az értékesítési hálózatok egyesítésével a mainál hatékonyabban elégítsék ki a csúcskategóriájú digitális kamerák iránti globális keresletet.

A napilap szerint első lépésként az Olympus a Kodak legújabb képérzékelőjét felhasználva fejleszt egy digitális fényképezőgépet, amely várhatóan már októberben a piacon lesz. A Kodak technológiai szakértelemhez jut a japán cégtől és a kamerát a saját neve alatt fogja értékesíteni a jövő évtől.

A Nihon Keizai szerint az új SLR digitális fényképezőgép 5 megapixeles lesz. Az érzékelő a jelenlegi SLR digitális kamerákban használtaknál mintegy 40 százalékkal kisebb lesz, így a fényképezőgép és a lencsék kisebbek és könnyebbek lehetnek.

Az új kamera várható ára 100 ezer jen (~ 184 ezer Ft) körül lesz, ami jelentősen alacsonyabb, mint a jelenleg kapható más SLR digitális fényképezőgépek ára.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 3. 23:43

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.