Szerző: Barna József

2003. június 4. 10:09

Felkel a Java-játékok napja

[CNET] A Sun Microsystems önálló divíziót hoz létre a Java programozási nyelv népszerűsítésére. Az új üzletág feladata az lesz, hogy a platformot vonzóvá tegye számítógépes játékok fejlesztésére.

HIRDETÉS

[CNET] A Sun Microsystems önálló divíziót hoz létre a Java programozási nyelv népszerűsítésére. Az új üzletág feladata az lesz, hogy a platformot vonzóvá tegye számítógépes játékok fejlesztésére.

A vállalat ma, egy héttel a JavaOne konferencia kezdete előtt, jelenti be a Game Technologies Group megalakítását, amelynek vezetője Chris Melissinos, a vállalat játékokért felelős igazgatója lesz. A divízió elsődleges feladata a fejlesztők meggyőzése arról, hogy a számos platformon futtatható Java kiválóan alkalmas látványos játékok, kiváltképpen az egyre népszerűbb on-line játékok írására is.

A Javát már hosszú ideje használják a mobiltelefonokon játszható szoftverek platformjaként, de a személyi számítógépeken csupán egyszerűbb játékok íródtak a programnyelven. Melissinos azonban elmondta, hogy a nyelv alkalmas látványos grafikájú programok futtatására is.

Elemzők szerint a Java sikere a mobil játékok piacán indokolja a további terjeszkedést a szórakoztatás irányába. Chris Lanfear, a Venture Development egyik elemzője szerint a Sunnak meg kell ragadnia ezt a magától értetődő lehetőséget a Java létjogosultságának igazolására.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 03:23

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.