:

Szerző: roberto

2003. június 3. 11:42

Frissült a linuxos CUPS nyomtatási rendszer

[LinuxPR] Az elmúlt héten adták ki a linuxos

[LinuxPR] Az elmúlt héten adták ki a linuxos nyomtatásban néhány év alatt de facto szabvánnyá vált Common UNIX Printing System (CUPS) nyomatási rendszer 1.1.19-es verzióját. A friss kiadásban a fejlesztők kijavították a hagyományos LPD nyomtatási rendszerekkel kompatibilis komponens egy hibáját és biztonsági javítások is történtek, köztük egy szolgáltatásmegtagadási támadást lehető tevő hiba javítása. Új lehetőség a gyors újrakonfigurálás támogatása, az opciók megőrzésének képessége új nyomtatók hozzáadásakor.

Jelentős változások történtek a rendszer különféle programnyelveken való kezelésében: az 1.1.19-es verzió interfészmodulokat tartalmaz a Java 2, a Perl 5, és PHP 4 nyelvekhez, amelyeken keresztül hozzáférhetünk a CUPS funkcióihoz, és rengeteget változott a rendszer webböngészőből való beállításáért felelős modulja is, amely egy saját webszervert, illetve bizonyos követelményeknek megfelelő CGI programok futtatását teszi lehetővé. Az 1.1.19-es verziótól kezdve Java, Perl, PHP és Python nyelveken is írhatók kiegészítések a CGI felülethez. A friss verzió a www.cups.org-ról kiindulva tölthető le.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 12:22

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.