Szerző: roberto

2003. június 3. 11:42

Frissült a linuxos CUPS nyomtatási rendszer

[LinuxPR] Az elmúlt héten adták ki a linuxos

HIRDETÉS

[LinuxPR] Az elmúlt héten adták ki a linuxos nyomtatásban néhány év alatt de facto szabvánnyá vált Common UNIX Printing System (CUPS) nyomatási rendszer 1.1.19-es verzióját. A friss kiadásban a fejlesztők kijavították a hagyományos LPD nyomtatási rendszerekkel kompatibilis komponens egy hibáját és biztonsági javítások is történtek, köztük egy szolgáltatásmegtagadási támadást lehető tevő hiba javítása. Új lehetőség a gyors újrakonfigurálás támogatása, az opciók megőrzésének képessége új nyomtatók hozzáadásakor.

Jelentős változások történtek a rendszer különféle programnyelveken való kezelésében: az 1.1.19-es verzió interfészmodulokat tartalmaz a Java 2, a Perl 5, és PHP 4 nyelvekhez, amelyeken keresztül hozzáférhetünk a CUPS funkcióihoz, és rengeteget változott a rendszer webböngészőből való beállításáért felelős modulja is, amely egy saját webszervert, illetve bizonyos követelményeknek megfelelő CGI programok futtatását teszi lehetővé. Az 1.1.19-es verziótól kezdve Java, Perl, PHP és Python nyelveken is írhatók kiegészítések a CGI felülethez. A friss verzió a www.cups.org-ról kiindulva tölthető le.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 18:59

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.