:

Szerző: roberto

2003. június 2. 22:36

Megérkezett a Ximian Evolution és a Connector for Microsoft Exchange új veziója

[Ximian] A bostoni székhelyű, a GNOME grafikus

[Ximian] A bostoni székhelyű, a GNOME grafikus munkakörnyezettel, GNOME-os programokkal, rendszereszközökkel foglalkozó Ximian Inc. ma bejelentette a Ximian Evolution levelező- és naptárprogram, illetve az azt kiegészítő Ximian Connector for Microsoft Exchange csomagjának 1.4-es verzióját. A GTK 2 rendszerkönyvtárra épülő friss programok tökéletesen illeszkednek a GNOME 2 munkakörnyezetbe. A csak kereskedelmi forgalomban kapható Ximian Connector lehetővé teszi a UNIX és Linux operációs rendszereken működő Evolution számára, hogy az teljes értékű Microsoft Exchange 2000 kliensként viselkedjen, a program segítségével vegyes környezetben is elérhető a közös névjegyalbum, a naptár és az egyéb Exchange-funkciók.

A szofvereket a cég a Santa Clara-i Jupiter Media Enterprise Linux Forumon fogja bemutatni csütörtökön és pénteken, a vásárlók pedig június kilencedikétől kezdve rendelhetik meg a Connectort. A Ximian Evolution 1.4 az előző verziókhoz hasonlóan szabadszoftver-licenc alatt érhető el, a program forráskódja, illetve a népszerűbb Linux-disztribúciókhoz készített bináris csomagok a www.ximian.com-ról lesznek letölthetőek. Az új Evolution egyébként a szintén ma bejelentett Ximian Desktop 2 munkakörnyezet egyik legfontosabb alkalmazása, így a 99 dolláros Ximian Desktop Professional változat telepítő CD-jén is megtalálható.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 16:58

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.