Szerző: Barna József

2003. június 2. 17:20

Újabb Pentium M processzorok az Inteltől

Az Intel ma három újabb taggal bővítette a Pentium M processzorcsaládot, és bejelentette, hogy korszerű vezeték nélküli biztonsági megoldásokkal frissíti a Centrino mobil platformot. A most bemutatott leggyorsabb Pentium M processzor 1,7 GHz-en üzemel.

[HWSW] Az Intel ma három újabb taggal bővítette a Pentium M processzorcsaládot, és bejelentette, hogy korszerű vezeték nélküli biztonsági megoldásokkal frissíti a Centrino mobil platformot. A most bemutatott leggyorsabb Pentium M processzor 1,7 GHz-en üzemel.

Az Intel három új Pentium M processzort kínál a Centrino platformhoz. Az 1,7 GHz-en futó új változat mellett a vállalat bejelentette az alacsony fogyasztású 1,2 GHz-es low voltage és az 1 GHz-es ultra low voltage modellt is. A család leggyorsabb processzora eddig az 1,6 GHz-es Pentium M volt.

A cég egyben közölte, hogy biztonsági szoftverfrissítést ad ki a platform részét képező Intel PRO/Wireless 2100 hálózati modulhoz. Az Intel PRO Network Connection szoftver 7.1-es verziója támogatja az olyan korszerű vezeték nélküli biztonsági szabványokat, mint a Wi-Fi Protected Access (WPA), rendelkezik a Wi-Fi Szövetség tanúsítványával és támogatja a Cisco-kompatibilis kiterjesztéseket (LEAP, CKIP). A frissítés a tervek szerint a hónap végén jelenik meg.

Amint az ismert, a Centrino márkanév a Pentium-M (korábban Banias) processzorból, az Intel i855 chipkészletből és a korábban Calexico kódnéven ismert, később PRO/Wireless 2100 névre keresztelt vezeték nélküli hálózati kártyából álló együttest takarja. A csomag az 1,7 GHz-es Pentium M processzorral 694 dollárba, az 1,2 GHz-es low voltage Pentium M processzorral 341 dollárba, míg az 1 GHz-es ultra low voltage processzorral 319 dollárba kerül.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról