Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Elbocsátja 30 alkalmazottját a MusicNet

Bodnár Ádám, 2003. május 29. 10:36
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A MusicNet internetes zenei szolgáltató tegnap bejelentette, hogy seattle-i irodájából elbocsát mintegy 30 alkalmazottat. A vállalat szóvivője nem árulta el, hogy a leépítés a dolgozók hány százalékát érinti.

hirdetés
A MusicNet internetes zenei szolgáltató tegnap bejelentette, hogy seattle-i irodájából elbocsát mintegy 30 alkalmazottat. A vállalat szóvivője nem árulta el, hogy a leépítés a dolgozók hány százalékát érinti.

A MusicNet tulajdonosai a RealNetworks, az AOL Time Warner, a Bertelsmann és az EMI. A RealNetworks tegnap indította el saját internetes zeneszolgáltatását és közölte, hogy a jövőben nem kínálja a MusicNet-et, amelynek a disztribúcióját a továbbiakban az AOL végzi. Céghez közeli források szerint az elbocsátások a RealNetworks "kivonulásával" hozhatók összefüggésbe.

Jól értesült hírforrások szerint a MusicNet és a RealNetworks kapcsolata már korábban megromlott, amikor a MusicNet szolgáltatásába a RealAudiotól különböző fájlformátumokat is felvett. Mikor a RealNetworks bejelentette a Listen.com 36 millió dolláros felvásárlását, iparági szakértők biztosra vették hogy a vállalat kivonul a MusicNet-ből.

Bár a RealNetworks beszüntette a MusicNet szolgáltatás értékesítését, a vállalat továbbra is biztosítja majd a technikai hátteret. A két cég közötti romló viszonyra azonban jellemző, hogy Rob Glaser, a RealNetworks vezérigazgatója nemrégiben lemondott a MusicNet igazgatótanácsi elnöki tisztségéről és a RealNetworks kivonult a MusicNet igazgatótanácsából.

A RealNetworks tegnap indította el saját zeneszolgáltatását. A Rhapsody 7 napig ingyenesen kipróbálható, uzután a havi előfizetési díj 9,95 dollár, amelynek leszurkolása ellenében a felhasználók korlátlan mennyiségű zenét hallgathatnak meg a 330 ezer dalt tartalmazó gyűjteményből. Letölteni jelenleg 200 ezer dalt lehet, ezekért egyenként 79 centet kell fizetni.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.