Szerző: Bodnár Ádám

2003. május 29. 10:36

Elbocsátja 30 alkalmazottját a MusicNet

A MusicNet internetes zenei szolgáltató tegnap bejelentette, hogy seattle-i irodájából elbocsát mintegy 30 alkalmazottat. A vállalat szóvivője nem árulta el, hogy a leépítés a dolgozók hány százalékát érinti.

A MusicNet internetes zenei szolgáltató tegnap bejelentette, hogy seattle-i irodájából elbocsát mintegy 30 alkalmazottat. A vállalat szóvivője nem árulta el, hogy a leépítés a dolgozók hány százalékát érinti.

A MusicNet tulajdonosai a RealNetworks, az AOL Time Warner, a Bertelsmann és az EMI. A RealNetworks tegnap indította el saját internetes zeneszolgáltatását és közölte, hogy a jövőben nem kínálja a MusicNet-et, amelynek a disztribúcióját a továbbiakban az AOL végzi. Céghez közeli források szerint az elbocsátások a RealNetworks "kivonulásával" hozhatók összefüggésbe.

Jól értesült hírforrások szerint a MusicNet és a RealNetworks kapcsolata már korábban megromlott, amikor a MusicNet szolgáltatásába a RealAudiotól különböző fájlformátumokat is felvett. Mikor a RealNetworks bejelentette a Listen.com 36 millió dolláros felvásárlását, iparági szakértők biztosra vették hogy a vállalat kivonul a MusicNet-ből.

Bár a RealNetworks beszüntette a MusicNet szolgáltatás értékesítését, a vállalat továbbra is biztosítja majd a technikai hátteret. A két cég közötti romló viszonyra azonban jellemző, hogy Rob Glaser, a RealNetworks vezérigazgatója nemrégiben lemondott a MusicNet igazgatótanácsi elnöki tisztségéről és a RealNetworks kivonult a MusicNet igazgatótanácsából.

A RealNetworks tegnap indította el saját zeneszolgáltatását. A Rhapsody 7 napig ingyenesen kipróbálható, uzután a havi előfizetési díj 9,95 dollár, amelynek leszurkolása ellenében a felhasználók korlátlan mennyiségű zenét hallgathatnak meg a 330 ezer dalt tartalmazó gyűjteményből. Letölteni jelenleg 200 ezer dalt lehet, ezekért egyenként 79 centet kell fizetni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról