Szerző: roberto

2003. május 22. 09:58

Red Hat Enterprise Linux megoldások a Sun Microsystemstől

A VNUnet információi szerint a Sun Microsystems

A VNUnet információi szerint a Sun Microsystems együttműködési megállapodást írt alá a Red Hattel a Red Hat Enterprise Linux operációs rendszerek terjesztéséről. A megállapodás részeként a Red Hat hozzá fogja adni a Sun Java virtuális gépet biztosító szoftverét a Red Hat Enterprise Linuxhoz, míg a Sun támogatni fogja a Red Hat vállalati Linux rendszereinek x86-os verzióit. Az együttműködés az Enterprise Linux mindkét szerverváltozatára (AS és ES), illetve a munkaállomásokba szánt változatra (WS) is kiterjed.

Jonathan Schwartz, a Sun szoftverrészlegének alelnöke a hír kapcsán elmondta, hogy a Red Hat Enterprise Linux OS a Sun x86-os rendszerekkel megerősíti cége elkötelezettségét a nyílt forráskód mellett, majd hozzátette, hogy "ez az együttműködés az első azon törekvések sorában, amelyektől azt várjuk, hogy összehozza a két vállalatot a Linux és a Java fronton". A Red Hat Enterprise Linux megoldások a nyáron válnak elérhetővé a Sun kínálatában a nemrég bejelentett Sun Fire V60x és V65x rendszereken, de a cég újabb x86-os termékei is támogatni fogják a Red Hat Enterprise Linuxot.

Amint arról már korábbi híreinkben beszámoltunk, a Sun Microsystems nem szeretné sokáig fejleszteni saját Linux-disztribúcióját, a Sun Linuxot. A rendszer tavaly nyáron mutatkozott be a San Franciscó-i Linuxworld kiállításon a cég Cobalt LX50-es szerverkészülékével együtt. A Sun azonban belátta, hogy a fejlesztés, a marketing és terméktámogatás épp elég költséges ahhoz, hogy a inkább külső szoftvercégekkel tárgyaljanak a Sun hardverek Linuxszal való ellátásáról.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról