Szerző: Barna József

2003. május 21. 15:04

Megérkezett a 800 MHz-es buszt támogató első SiS-lapkakészlet

A Silicon Integrated Systems (SiS) az Intel 865 lapkakészlet-család és a 800 MHz-es rendszerbuszt használó új Pentium 4 processzorok premierjével egy időben jelentette be az utóbbiakat támogató chipsetét. A SiS648FX-szel a tajvani gyártó az Intel után elsőként tudott megjelenni a piacon olyan termékkel, amely képes kezelni a gyorsabb buszt igénylő Pentium 4 processzorokat.

[HWSW] A Silicon Integrated Systems (SiS) az Intel 865 lapkakészlet-család és a 800 MHz-es rendszerbuszt használó új Pentium 4 processzorok premierjével egy időben jelentette be az utóbbiakat támogató chipsetét. A SiS648FX-szel a tajvani gyártó az Intel után elsőként tudott megjelenni a piacon olyan termékkel, amely képes kezelni a gyorsabb buszt igénylő Pentium 4 processzorokat.

A SiS648FX alapvető újdonsága, hogy hivatalosan is támogatja a Hyper-Threading technológiával felvértezett, 800 MHz-es front side buszt igénylő Intel Pentium 4 processzorokat. A lapka egycsatornás DDR400 memóriavezérlővel rendelkezik és természetesen támogatja a 8x AGP interfészt.

A SiS648FX északi híd a maximálisan 1 Gbyte/sec sávszélességet biztosító MuTIOL 1G interfészen keresztül kapcsolódik a south bridge chiphez, és támogatja a HyperStreaming technológiát, amely a különféle perifériáktól érkező kérések intelligens kezeléséért felelős logika hangzatos neve. A lapka mellé a SiS963L south bridge chipet ajánlja a gyártó, amely kezeli az UATA133 perifériákat, az USB 2.0 eszközöket, valamint rendelkezik 5.1-csatornás audiovezérlővel, hálózati és HomePNA 2.0-vezérlővel is.

A SiS közleménye szerint számos gyártó épít alaplapot az új lapkakészlet köré. Az AOpen AX45F-8X Max, az ASUS P4S800, a Gigabyte 8S648FX, az MSI 648F Neo, valamint az Acorp 4S648FXN, a Biostar P4SSDV, a DFI 648FX-AL és az ECS L4S8A/FX megjelenése júniusban esedékes.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról