Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Komoly security line-up az idei SYSADMINDAY-en: FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig!

Megjelent az UHU-Linux Tűzfal első kiadásra jelölt változata

roberto, 2003. május 20. 15:06
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[uhulinux.hu] Tegnap megjelent az UHU-Linux Tűzfal 1.0 első kiadásra jelölt

[uhulinux.hu] Tegnap megjelent az UHU-Linux Tűzfal 1.0 első kiadásra jelölt változata. A készülő termék az UHU-Linux család második tagja lesz, az asztali felhasználóknak szánt UHU-Linux Office 1.0 még április végén vált letölthetővé. A most kiadott céldisztribúció a 2.4.20-as kernelre és a glibc 2.3.2-es kiadására épül, tartalmaz néhány alapvető szerverszoftvert, köztük a BIND DNS-szervert, az OpenSSH-t, a Postfix levelezőszervert, továbbá egyéb konzolos eszközöket, például fájlkezelőt (Midnight Commander) vagy a GNU C fordítót (GCC).

A tűzfalfunkciókat a magyar fejlesztésű Zorp csomag biztosítja, egyébként a rendszer alapjai többé-kevésbé azonosak az UHU-Linux Office változatával. Bártházi András, az UHU-Linux csapat kommunikációs felelőse lapunknak elmondta, hogy a tűzfal változatban használt kernel biztonságosabb alapbeállításokkal rendelkezik, mint az asztali UHU rendszermagja.

A sajtóközlemény szerint az UHU fejlesztői a Tűzfal kiadásával igyekeznek a szerver operációs rendszerek felé is nyitni, tovább növelve a szabad szoftverek hazai felhasználási lehetőségeit. A 125 MB-os, CD-re írható, ISO formátumú állományban elérhető telepítőkészlet a www.uhulinux.hu/download címről kiindulva tölthető le.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig: Veres-Szentkirályi András (Silent Signal), Balázs Zoli (MRG Effitas), Marosi-Bauer Attila (Hacktivity) és sokan mások. A standupot Felméri tolja.