Szerző: Barna József

2003. május 15. 08:38

Tovább javított eredményein a Computer Associates

[WSJ] A Computer Associates tegnap hozta nyilvánosságra negyedik pénzügyi negyedéves eredményeit. A szoftvergyártó vállalat árbevétele enyhén felülmúlta az előrejelzéseket, miközben a veszteség éves szinten ismét jelentősen csökkent.

[WSJ] A Computer Associates tegnap hozta nyilvánosságra negyedik pénzügyi negyedéves eredményeit. A szoftvergyártó vállalat árbevétele enyhén felülmúlta az előrejelzéseket, miközben a veszteség éves szinten ismét jelentősen csökkent.

A március 31-én véget ért negyedik pénzügyi negyedévben a CA 801 millió dolláros árbevételt ért el, szemben a tavalyi év bázisidőszakának 772 millió dolláros forgalmával. Három hónappal ezelőtt a vállalat 785-800 millió dolláros árbevételt jelzett előre. A veszteség 106 millió dollárra, részvényenként 18 centre rúgott, míg egy évvel korábban 238 millió dollár, részvényenként 41 cent volt. Az egyszeri költségek nélkül a CA 8 centes részvényenkénti nyereséget könyvelhetett el, ami felülmúlja a Thomson First Call által megkérdezett elemzők részvényenként 6 centes prognózisát.

Sanjay Kumar elnök-vezérigazgató a bejelentést követő sajtótájékoztatón elmondta, hogy egyelőre nem született döntés az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC), valamint az Igazságügyi Minisztérium által a cég ellen kezdeményezett vizsgálat során. Amint az ismert, a hatóságok arra keresik a választ, hogy a CA 1997 és 2000 között megsértette-e a számviteli szabályokat a szoftverlicencek elszámolása során. Kumar egyben közölte, hogy ami a vállalati kiadások növekedését illeti, nem láthatóak a javulás jelei.

A jelenlegi első pénzügyi negyedévben a CA 795-810 millió dollár közötti forgalmat és az egyszeri költségek nélkül 9-10 centes részvényenkénti nyereséget vár. Az elemzők 793,9 millió dolláros árbevételt és részvényenként 6 centes nyereséget jeleznek előre.

A tőzsde hálásan fogadta a pozitív eredményeket és az optimista előrejelzést. A CA részvényeinek árfolyama a rendes kereskedésben 3,41 százalékkal 18,19 dollárra emelkedett, majd a tőzsdezárás után 19,65 dollárra nőtt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról