Szerző: Bodnár Ádám

2003. május 12. 13:28

Az NEC bejelentette MobilePro 900 kéziszámítógépét

Az NEC ma jelentette be MobilePro 900 névre keresztelt kéziszámítógépét, amelyet elsősorban vállalati felhasználók, terepen dolgozó alkalmazottak, valamint egészségügyi dolgozók részére ajánl.

Az NEC ma jelentette be MobilePro 900 névre keresztelt kéziszámítógépét, amelyet elsősorban vállalati felhasználók, terepen dolgozó alkalmazottak, valamint egészségügyi dolgozók részére ajánl.

A 400 MHz-es Intel PXA255 processzorra épülő számítógép 64 Mbyte ROM mellett 64 MByte RAM-ot tartalmaz. A készüléket a Microsoft Handheld PC operációs rendszer működteti, amely egyebek mellett tartalmazza a Pocke Word, Excel, PowerPoint, Internet Explorer, Media Player és Voice Recorder alkalmazásokat is.

Az NEC MobilePro 900 mindössze 246x128x30 milliméter méretű és beépített akkumulátorral együtt csupán 900 grammot nyom. A gyártó adatai szerint a lítium-ion akkumulátor egy feltöltés után akár 8 óra folyamatos működést is biztosíthat. A kéziszámítógép érintésérzékeny kijelzője 8,1 hüvelyk átlójú és 640x240 pixel megjelenítésére képes 65 ezer színárnyalat mellett. A MobilePro 900 beépített billentyűzetet is tartalmaz.

A kéziszámítógép beépített 56k modemet, USB portokat, soros portot, PCMCIA aljzatot, CompactFlash aljzatot és infravörös portot is tartalmaz. A számítógép lehetővé teszi, hogy a ROM-jába utólag lehessen alkalmazásokat telepíteni, így a vállalatok feladatuknak megfelelően állíthatják össze a telepített szoftvereket.

Az NEC közleménye szerint a MobilePro 900 azonnal megvásárolható a vállalat viszonteladó partnereinél, ajánlott kiskereskedelmi ára 899 dollár.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról