Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. május 9. 14:10

Egymilliós bírság a Vivendinek

A Gazdasági Versenyhivatal fogyasztók megtévesztésének gyanúja miatt indított versenyfelügyeleti eljárást a Vivendi Telecom Hungary Rt. ellen, miután tudomására jutott, hogy nevezett egyes új szolgáltatások reklámanyagaiban terméke lényeges tulajdonságát elhallgatja.

[HWSW] A Gazdasági Versenyhivatal fogyasztók megtévesztésének gyanúja miatt indított versenyfelügyeleti eljárást a Vivendi Telecom Hungary Rt. ellen, miután tudomására jutott, hogy nevezett egyes új szolgáltatások reklámanyagaiban terméke lényeges tulajdonságát elhallgatja.

A GVH versenytanácsa a 2003. május 08-án megtartott tárgyaláson megállapította, hogy a Vivendi Basic termékcsaládjával kapcsolatban 2002 augusztusától 2003 áprilisáig megjelent internetes reklámja alkalmas volt a fogyasztók megtévesztésére, ezért 1 millió forint bírság megfizetésére kötelezte. (Az adott csomag megvétele révén igénybe vehető átviteli sebesség megtévesztésre alkalmas módon volt megfogalmazva).

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról