Szerző: Barna József

2003. május 12. 11:41

Microsoft: csak ülök és netezek

A Microsoft Network (MSN) brit részlege nemrégiben nem mindennapi eszköz fejlesztéséről számolt be. Az internet-penetráció előmozdítását zászlajára tűző hálózat a csatlakozz bármikor és bárhol program keretében bemutatta a világ első széles sávú internet-hozzáféréssel rendelkező nyilvános vécéjét.

Kattints a képre![HWSW] A Microsoft Network (MSN) brit részlege nemrégiben nem mindennapi eszköz fejlesztéséről számolt be. Az internet-penetráció előmozdítását zászlajára tűző hálózat a "csatlakozz bármikor és bárhol" program keretében bemutatta a világ első széles sávú internet-hozzáféréssel rendelkező nyilvános vécéjét.

Az 802.11b hálózaton keresztül a nethez kapcsolható iLooban, avagy iBudiban a vécécsészével szemben található egy plazmaképernyő, illetőleg egy vízálló, vezeték nélküli billentyűzet, melyek segítségével az ember a legmagányosabb pillanataiban is böngészheti a világhálót, elolvashatja leveleit vagy társaloghat ismerőseivel. A WWW.C-t felszerelték továbbá egy hatcsatornás hangzás megszólaltatására képes multimédiás hangrendszerrel is.

Tracy Blacher, az MSN ötletért felelős marketingese a bejelentés kapcsán a következőket mondta: "Az internet olyannyira részévé vált mindennapi életünknek, hogy a vécén szörfölés magától értetődő fejlődési állomás. Az emberek korábban többnyire könyvet vagy újságot olvastak a budin, mostantól a hálóra csatlakoznak." A cég az élmény teljesebbé tétele érdekében vécépapír-gyártókkal is tárgyal internetes címeket tartalmazó tekercsek forgalmazásáról.

Az MSN egyben gondolt azokra is, akik a sorukra várnak. Az iLoo oldalán található egy szintén plazmaképernyővel és vízálló billentyűzettel ellátott külső Hotmail station is, amelyet a várakozók használhatnak. Az iLooba beépített drága alkatrészek miatt kezdetben biztonsági őrök ügyelnek majd arra, hogy minden a helyén maradjon. A hordozható netbudi az idén nyáron tűnik majd fel Nagy-Britannia-szerte különféle szabadtéri rendezvényeken.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról