Szerző: Bodnár Ádám

2003. május 6. 14:11

Az Ericsson Magyarország szerződést kötött az Emitellel Ethernet DSL Access (EDA) rendszer telepítésére

2003. április 25-én az Ericsson Magyarország és az Emitel szerződést írt alá Ethernet DSL Access rendszer telepítésére. Az Emitel az

[HWSW] 2003. április 25-én az Ericsson Magyarország és az Emitel szerződést írt alá Ethernet DSL Access rendszer telepítésére. Az Emitel az első magyarországi hálózatüzemeltető -- és egyben első a közép-kelet európai régióban is --, amely az Ericsson EDA megoldását választotta. Hosszútávú stratégiájába jól illeszkedik az EDA koncepciója, amely gyökeresen szakít a hagyományos távközlési berendezések filozófiájával és nyit az IP integráció felé. Az Ericsson Magyarország jelenleg az Emitel egyedüli ADSL szállítója.

Az EDA megoldás előnye a hagyományos DSL rendszerekkel szemben, hogy skálázhatósága segítségével kis költséggel és helyigénnyel lehetővé teszi olyan szélessávú összeköttetés létrehozását, amely a ritkán lakott és kisebb településeken is elérhetővé teszi a multimédia és egyéb adatszolgáltatások elérését. Ezáltal gazdaságos a fenntartása és karbantartása is. Az Ethernet DSL Access lehetőséget nyújt arra is, hogy a szolgáltató fokozatosan áttérjen az optikai előfizetői hozzáférésre.

Az Ethernet alapú DSL hozzáférési rendszerek a hagyományos xDSL (pl. ADSL) alapú gyors Internet elérés mellett támogatják az olyan multicast szolgáltatásokat mint a video és audio streaming és NVoD (Near Video on Demand), valamint az előfizetők közvetlen kapcsolatát biztosító L2 Ethernet VLAN összeköttetéseket, távfelügyeletet.

Az Emitel Távközlési Részvénytársaság a 77-es kiskunhalasi, a 78-as kiskőrösi és a 79-es bajai primer körzet helyi közcélú távbeszélő szolgáltatója 1994. december 1-től. E három körzetben összesen 84 település telefonellátásáról gondoskodik. Nagy volumenő távközlési fejlesztései során az elmúlt években korszerő, digitális központokat és hálózatokat telepített, amelyek révén a telefonhívások felépítése sokkal biztosabbá és gyorsabbá vált. E tudatos stratégián belül jelentős továbblépés a szélessávú szolgáltatások nyújtása terén az Ericsson Magyarországgal most kötött szerződés.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról