:

Szerző: Bodnár Ádám

2003. május 5. 11:17

Bejelentette első negyedéves eredményeit a Xerox

[Press&Inform] A Xerox 10 centes részvényenkénti veszteséget jelentett az első negyedévre, beleszámítva a korábban bejelentett 25 centes részvényenkénti perköltséget is. A főbb piacokon jelentkező növekvő kereslet és a magas működési eredmény hozzájárultak a társaság várakozásokat felülmúló negyedévi eredményéhez, figyelembe véve a fenti költséget is.

[Press&Inform] A Xerox 10 centes részvényenkénti veszteséget jelentett az első negyedévre, beleszámítva a korábban bejelentett 25 centes részvényenkénti perköltséget is. A főbb piacokon jelentkező növekvő kereslet és a magas működési eredmény hozzájárultak a társaság várakozásokat felülmúló negyedévi eredményéhez, figyelembe véve a fenti költséget is.

A berendezés-értékesítésből származó árbevétel jelzi leginkább a vevők igényét a társaság bővített kínálata iránt az irodai és termelési környezetben alkalmazott berendezések piacán. Az első negyedévben a berendezés eladások 3%-kal emelkedtek, ami a 2002 negyedik negyedében tapasztalt 2%-os csökkenést követő javulás. A 3 százalékos növekedés magában foglalja a színes és multifunkciós készülékek első negyedévi növekedését, valamint a 6 százalékpontos árfolyamnyereséget.

Az első negyedév összbevétele 3,8 milliárd dollár volt, ami az előző év azonos időszakához képest 3 százalékos csökkenést jelent egy 4 százalékpontos árfolyamnyereséget is beszámítva. Az összbevétel első negyedévi csökkenését elsősorban a társaság fejlődő piacokon folytatott üzleti tevékenysége és analóg termékei okozták.

A Xerox vezető technológiája az irodai és termelési környezetben alkalmazott színes termékek piacán továbbra is komoly bevételeket eredményezett az előző év azonos időszakához képest 16 százalékos össznövekedéssel, ami nagyban tulajdonítható a Xerox DocuColor sorozatával elért sikereknek.

A társaság megjegyezte, hogy a 2002 második félévi piaci részesedésre vonatkozó jelentések szerint teret nyert a fő üzleti szegmensekben, többek között a termelési és az irodai színes multifunkciós, valamint az irodai fekete-fehér multifunkciós berendezések terén. A 2003 első negyedévi berendezés-telepítések száma is nőtt ezeken a fontos piacokon, ami bizonyítja az elmúlt évben bevezetett 17 új termék erőteljes hatását.

Az irodai termékek tekintetében a Xerox fejlett multifunkciós rendszerei iránti fokozott kereslet az első negyedévi telepítések növekedéséhez vezetett. Az irodai színes multifunkciós telepítések száma 48 százalékkal növekedett, az irodai fekete-fehér multifunkciós telepítéseké pedig 15%-kal, ami nagyrészt a Xerox múlt évben bevezetett Document Centre 500-as sorozatának köszönhető.

Az első negyedévre a bruttó árrés 0,9 százalékpontos növekedéssel elérte a 41,9%-ot. Az értékesítési, adminisztratív és általános költségek tovább csökkennek, és a bevételre vetített SAG 27,1% volt, ami évi 3,2 százalékpontos javulást jelent. A társaság 159 millió USD első negyedévi működési cash-flow-t ért el. A Xerox likviditási pozíciója világviszonylatban 3 milliárd dollárra nőtt az első negyedév végére.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 1. 23:57

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.