Szerző: Bodnár Ádám

2003. május 5. 10:15

Az Intel már gyártja a Pentium M olcsóbb változatát: mobil Celeron A

A Sony megrendelésére az Intel már gyártja ultra-alacsony feszültségű, 600 MHz-en működő mobil Celeron A processzorát, amely a Centrino platform alapját képező Pentium M chip olcsóbb változata.

A Sony megrendelésére az Intel már gyártja ultra-alacsony feszültségű, 600 MHz-en működő mobil "Celeron A" processzorát, amely a Centrino platform alapját képező Pentium M chip olcsóbb változata.

A 600 MHz-es Celeron A processzor nem tartalmazza az energiatakarékos SpeedStep funkciót, illetve 1 Mbyte helyett csak 512 kbyte másodszintű gyorsítótárral szerelik. Egyebekben a lapka megegyezik a Banias magos Pentium M chippel, amelyet idén márciusban dobott piacra az Intel.

Az új Celeron modell egyelőre hivatalosan nem szerepel az Intel termékpalettáján, azonban szakértők szerint a közeljövőben ez változhat. Shannon Johnson, az Intel szóvivője elmondta, hogy a vállalat tervezi a Pentium M architektúrájára épülő Celeron processzorok piaci bevezetését, azonban az idén erre valószínűleg nem kerül sor.

"Egyelőre csak egyedi megrendelést elégítünk ki, de később, ha megfelelő kereslet lesz rá, a processzor bekerülhet a terméktervünkbe, ha szükséges" -- mondta Johnson. Az új Celeront a Sony egy apró Vaio notebookba szereli, amely kizárólag Japánban kapható.

A HackerRank 2020-as, 116.000 fejlesztő válaszaiból készült kutatása szerint a legtöbbjük a Go-t szeretné megtanulni következőleg, amely eredménynek az okait most ebben a cikkben szedtük össze.

a címlapról