Szerző: roberto

2003. április 30. 10:39:10

A Red Hat támogatni fogja az Intel új 32 bites Itanium technológiáját

[ZDNet, CNET] A legnagyobb Linux-disztribútor, az

[ZDNet, CNET] A legnagyobb Linux-disztribútor, az észak-karolinai Red Hat várhatóan támogatni fogja az Intel 64 bites processzorcsaládjához készülő, ám a 32 bites szoftverek futtatását lehetővé tevő komponens, az IA-32 Execution Layer készülő változatát.

Bár az Intel 64 bites Itanium processzorcsaládját a kezdetektől fogva úgy tervezték, hogy alkalmas legyen a 32 bites alkalmazások futtatására, az x86 szoftverek jelenleg csak igen lassan működnek az Itaniumon. Az IA-32 Execution Layer új változatának alkalmazásával a 32 bites szoftverek olyan sebességgel futhatnak az 1,5 GHz-es Itanium 2-n, mint egy 1,5 GHz-es Xeon MP-n.

Az Intel által fejlesztett szoftver a Linux kernel része lesz, és a linuxos piac második legnagyobb szereplője, a német SuSE Linux AG is támogatni fogja a technológiát. A tervek szerint az IA-32 Execution Layer az év második felében fog megjelenni.

a címlapról

bye-bye

5

Átalakul a Nokia menedzsmentje

2020. február 19. 13:44

Megszűnt a műszaki vezérigazgató-helyettesi pozíció, a cég próbál feljönni riválisaira.

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 20. 11:54

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.