Szerző: Bodnár Ádám

2003. április 26. 16:49

MP3 állományokkal is boldogul a világ talán legvékonyabb CD-játszója

[clubic] Rendkívül vékony hordozható CD-lejátszót dob piacra a digitális szórakoztatóelektronikai termékeiről ismert iRiver. Az iMP-550 Slim-X érdekessége, hogy csupán 13,7 milliméter vastag és mindössze 145 grammot nyom, így a világ tán legvékonyabb és legkönnyebb CD-lejátszója.

[clubic] Rendkívül vékony hordozható CD-lejátszót dob piacra a digitális szórakoztatóelektronikai termékeiről ismert iRiver. Az iMP-550 "Slim-X" érdekessége, hogy csupán 13,7 milliméter vastag és mindössze 145 grammot nyom, így a világ tán legvékonyabb és legkönnyebb CD-lejátszója.

Az iRiver készüléke természetesen nem csak az audiolemezekkel boldogul, hanem a CD-kre írt MP3 állományokat is lejátssza. A zökkenőmentes zenei élmény biztosítása érdekében a tervezők 900 másodperces rázkódásvédelmi pufferrel látták el a lejátszót, azaz MP3 állományok hallgatása esetén 15 perc folyamatos rázkódás sem jelent problémát.

A gyártó által közölt információk szerint az iMP-550 a mellékelt AA akkumulátorokról akár 55 óra folyamatos működésre is képes. A készülék érdekessége továbbá, hogy fülhallgató-csatlakozó mellett optikai és analóg digitális kimenettel is ellátták, így gond nélkül csatlakoztatható az otthoni hi-fi rendszerekhez.

Az iMP-550 folyadékkristályos kijelzővel ellátott távirányítót kapott. A készülék várható ára 240 euró, azaz mindössze 60 ezer forint.

a címlapról